Citronsnitter med marengs

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronsnitter med marengs

Citronsnitter med marengs – Opskrift på nemme og lækre citronsnitter med sprød bund, syrlig citroncreme og brændt marengs. Disse citronsnitter er super lækre og nemme at lave. Citronsnitterne består af en mørdej med kun hvedemel, salt, brun farin og smør. Mørdejen bages først og så hældes der en citroncreme med kondenseret mælk, æggeblommer og citron på, som så bages med. Herefter skæres kagen ud til snitter, som sprøjtes med marengs som brændes. Jeg har pyntet citronsnitterne med revet citronskal og citronmelisse, men du kan sagtens undlade pynt eller pynte med f.eks. friske bær.

Citronsnitterne er bedst at servere lige når de er pyntet, men man kan sagtens lade dem stå på køl med den brændte marengs på i et par timer. Prøv også min opskrift på klassiske lemon bars/citronsnitter lige her.

Denne opskrift er en af de mest populære opskrifter her på siden. I min kogebog ‘Favoritterne’ har jeg samlet en masse af mine favorit opskrifter. Du kan læse mere om min kogebog her og bestille den direkte gennem mig.

Citronsnitter med marengs

Opskrift til 16 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Bund
Citronecreme
Marengs
Desuden

Fremgangsmåde

Bund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Kør hvedemel, salt, brun farin og blødt smør i en foodprocessor til det samler sig. Pres massen ud i en form på 32×22 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden i 20 min.

Citroncreme

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Kom kondenseret mælk, æggeblommer, vaniljesukker og citronsaft og skal  i en skål og pisk det godt sammen. Hæld citroncremen på bunden. Bag i ca. 20 min. Den må ikke virke flydende, men skal føles fast/svampet, når du forsigtigt trykker lidt på den. Lad kagen køle af på køl.

Marengs

Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål der kan tåle varme. Placer skålen på en gryde med vand og lad vandet koge forsigtigt. Pisk imens æggehviderne skummende med et piskeris til sukkeret er opløst.

Hæld det herefter i en røreskål til en køkkenmaskine og pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet og er blevet sej og blank. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Skær kagen ud i ca. 16 snitter. Sprøjt marengsen på, brænd den og pynt med citronskal og citronmelisse. Server straks eller opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Hvor ser det lækkert ud! Tror du det er muligt at bage kagen og smide den på frost? Eller anden måde man kan lave den forinden? 😊

  2. Tror du, at man kan lave en anden form på kagerne? Evt. Stikke dem ud, så de bliver runde? 🙂
    Mvh. Kira

  3. Kan man sprøjte marengsen på kagen og opbevare den på køl indtil den skal serveres og så først brænde den der? Eller gør det ingen forskel?

Skriv en kommentar