Citronsnitter med marengs – Opskrift på nemme og lækre citronsnitter med sprød bund, syrlig citroncreme og brændt marengs. Disse citronsnitter er super lækre og nemme at lave. Citronsnitterne består af en mørdej med kun hvedemel, salt, brun farin og smør. Mørdejen bages først og så hældes der en citroncreme med kondenseret mælk, æggeblommer og citron på, som så bages med. Herefter skæres kagen ud til snitter, som sprøjtes med marengs som brændes. Jeg har pyntet citronsnitterne med revet citronskal og citronmelisse, men du kan sagtens undlade pynt eller pynte med f.eks. friske bær.
Citronsnitterne er bedst at servere lige når de er pyntet, men man kan sagtens lade dem stå på køl med den brændte marengs på i et par timer. Prøv også min opskrift på klassiske lemon bars/citronsnitter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Citronsnitter med marengs
Ingredienser
BundFremgangsmåde
Bund
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kør hvedemel, salt, brun farin og blødt smør i en foodprocessor til det samler sig. Pres massen ud i en form på 32×22 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden i 20 min.
Citroncreme
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Kom kondenseret mælk, æggeblommer, vaniljesukker og citronsaft og skal i en skål og pisk det godt sammen. Hæld citroncremen på bunden. Bag i ca. 20 min. Den må ikke virke flydende, men skal føles fast/svampet, når du forsigtigt trykker lidt på den. Lad kagen køle af på køl.
Marengs
Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål der kan tåle varme. Placer skålen på en gryde med vand og lad vandet koge forsigtigt. Pisk imens æggehviderne skummende med et piskeris til sukkeret er opløst.
Hæld det herefter i en røreskål til en køkkenmaskine og pisk marengsen i ca. 8 min, til den er afkølet og er blevet sej og blank. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Skær kagen ud i ca. 16 snitter. Sprøjt marengsen på, brænd den og pynt med citronskal og citronmelisse. Server straks eller opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor ser det lækkert ud! Tror du det er muligt at bage kagen og smide den på frost? Eller anden måde man kan lave den forinden? 😊
Den kan sagtens fryses ned og så pyntes med marengs inden servering 🙂
Hvis man ikke har en foodprocessor, kan man så bare bruge en røremaskine?
Tror du, at man kan lave en anden form på kagerne? Evt. Stikke dem ud, så de bliver runde? 🙂
Mvh. Kira
Ja, det kan man sagtens 🙂