Citronkage med birkes og yoghurtcreme – Opskrift på svampet citronkage med birkes, sukkerkant og yoghurtcreme. Denne citronkage er super svampet, saftig og fyldt med god smag. Kagedejen består bl.a. af marcipan, græsk yoghurt, blå birkes, masser af revet citronskal og smør. Den lækreste citronkage, som bages i en brødform, pensles med citronsirup, vendes i sukker og som skæres i skiver. Yoghurtcremen er den perfekte creme at servere til denne kage. Cremen består af flødeskum, vaniljesukker, citronskal og græsk yoghurt.
Jeg har efterhånden mange forskellige opskrifter på citronkager prøv f.eks. denne citronkage med birkes og frosting, som blot røres sammen i en skål. Jeg har også en opskrift på citronkage ala den man kan købe på Starbucks, hvor der er citronglasur på. Rigtig god fornøjelse!
Citronkage med birkes og yoghurtcreme
Ingredienser
Citronkage med birkesFremgangsmåde
Citronkage med birkes
Tænd ovnen på 165 C varmluft.
Kom mælk og birkes i en lille gryde og lad det simre i 5 min. ved middelvarme.Tag gryden af varmen og lad det afkøle.
Pisk æg og sukker luftigt med et piskeris. Tilsæt græsk yoghurt, revet marcipan, smør, mælkeblandingen med birkes og tilsæt citronskal. Vend det rundt. Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt. Vend det i dejen.
Smør en brødform med smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 45 min. Lad kagen afkøle kort i formen. Tag kagen ud af formen.
Citronsirup
Lige inden kagen er færdigbagt: Kog citronsaft og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst.
Pensl siruppen på kagen, så hele kagen er dækket af sirup. Kom herefter sukker i et fad og vend kagen i sukkeret, så den er dækket af sukker. Lad kagen afkøle.
Yoghurtcreme
Pisk piskefløde, vaniljesukker og citronskal til flødeskum. Vend yoghurt i.
Server citronkagen med yoghurtcreme. Rigtig god fornøjelse!
Skriv endelig en kommentar
Hvor stor er brødformen?
Ser god ud!