Chokolademousse opskrift - Den bedste chokolademousse

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolademousse

Chokolademousse – Opskrift på verdens bedste chokolademousse. Chokolademousse må nok være en af mine favoritdesserter med den gode chokoladesmag og den bløde, luftige konsistens. Denne chokolademousse er helt perfekt at servere som dessert til f.eks. nytårsaften. Chokolademoussen kan sagtens laves dagen inden, den skal serveres. Jeg har lavet en helt klassisk mousse med 65 % mørk chokolade. Du kan også prøve at komme lidt fintrevet appelsinskal i. Chokolademoussen er anrettet i portionsglas, da jeg synes, at det er lækkert og indbydende, men du kan også hælde moussen i en lav skål. Så kan du bare sætte den på bordet og lade dine gæster bestemme, hvor meget de hver især vil tage.

Jeg synes, at det er genialt at lave mousse med chokolade til mine gæster, fordi så kan jeg forberede det hele før de kommer. Så når det er tid til dessert skal jeg bare tage moussen ud af køleskabet og servere dem. Nogle gange kommer jeg lidt frisk frugt på eller pisket flødeskum, men den kan serveres lige som den er.

Den bedste chokolademousse opskrift

Denne dessert er nem at medbringe, hvis det er dig der skal stå for desserten til festen eller sammenskudsgildet. Her har jeg pyntet desserten med friske hindbær, fødeskum og revet chokolade, men chokolademoussen kan også sagtens bare spises som den er. Prøv også min opskrift på chokolademousse med hvid chokolade og chokolademousse med karamelpopcorn og Baileys. Rigtig god fornøjelse!

Kan man fryse chokolademousse?

Ja, det kan du faktisk godt. Jeg kan dog bedst lide, når jeg bare serverer den fra køl. Men du kan godt lave din mousse nogle dage forinden, at du skal bruge den, fryse den ned og så tø den op igen inden servering.

 

 

Chokolademousse

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Chokolademousse (6-8 portioner)
Pynt

Fremgangsmåde

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas (eller en skål) og stil på køl i ca. 4 timer eller til dagen efter. Pynt chokolademoussen med flødeskum, hindbær og revet chokolade og servér. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Det er måske et dumt spørgsmål, men vil bare sikre mig. Det er jo rå æg der kommer i moussen, det skader ikke sundhedsmæssigt?

Skriv en kommentar