Chili con carne - Opskrift på mexicansk chili con carne med oksekød
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chili con carne

Chili con carne – Opskrift på den bedste mexicanske chili con carne med oksekød skåret i tern og lækre toppings. Chili con carne er en mexicansk krydret simreret med oksekød, chili og bønner. Den er så lækker, og dette er min bedste opskrift på en velsmagende og skøn chili con carne, hvor man selv skærer oksekødet ud og ikke bruger hakket oksekød. Jeg bruger okseklump, men en roastbeef eller tykkam kan også bruges. Dog er hakket oksekød altså også lækkert at bruge, hvis man ikke selv ønsker at stå med kødet og skære det ud.

Jeg elsker chili con carne, som efter min mening gerne må være til den stærke side, men det kan man sagtens helt selv justere med mængden af chili. Jeg bruger frisk rød chili, men tørrede chiliflager kan også bruges.

Chokolade i chili con carne

Der tilsættes mørk chokolade i retten, som giver en dybde og passer perfekt til chili. Der må endelig ikke komme for meget chokolade i, retten skal bare tilføres en smule sødme og dybde og skal ikke smage af chokolade. Brug gerne en mørk chokolade på ca. 70 %

Forslag til toppings

Chili con carne kan selvfølgelig blot spises som den er eller ovenpå ris, men det smager herligt med en masse lækre toppings på, som f.eks.:

  • Fed creme fraiche, gerne 18% eller 38%
  • Revet cheddar
  • Nachos
  • Frisk finthakket chili
  • Koriander eller persille
  • Guacamole
  • Tomatsalsa

Denne ret kan sagtens fryses ned, hvis ikke det hele bliver spist. Så har du nem aftensmad til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Den er perfekt at servere til både hverdag og fest. Prøv også min opskrift på vegetarisk chili con carne, som går under navnet chili sin carne. Rigtig god fornøjelse!

Chili con carne

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Chili con carne
Derudover

Fremgangsmåde

Chili con carne

Fjern fedt og eventuelle sener i kødet. Skær det herefter i tern.

Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt paprika, kanel og spidskommen. Tilsæt kødet og brun det af. Hæld fond og hakkede tomater i gryden.

Lad det stå at simre uden låg ved middelvarme i 30 min, så den kan koge ind. Herefter simrer retten under låg i 30 minutter. Rør i chili con carne undervejs.

Inden servering tilsættes chokolade og bønner og retten smages til med salt, peber og balsamico.

Server chili con carne med ris, creme fraiche, nachos og evt. persille eller koriander. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar