Chiagrød ala risalamande - Chia ala mande
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chiagrød ala risalamande

Chiagrød ala risalamande – Opskrift på nem og lækker chiagrød ala risalamande eller chia ala mande, som det også kaldes. Chiagrød ala risalamande som kan serveres i stedet for den klassiske risalamande. Chiagrød ala risalamande består af en chiagrød med mandeldrik, vanilje, honning og smuttede og hakkede mandler. Chiagrøden serveres med kirsebærsauce og hakkede mandler. Det er en super lækker og lidt sundere og lettere variant end den klassiske risalamande.

Denne chiagrød ala risalamande kan laves i en vegansk udgave, ved at bruge soyafløde i stedet for almindelig piskefløde. Selve chiagrøden er lavet med mandeldrik, så den er faktisk vegansk. Der kan også bruges almindelig mælk og almindelig piskefløde. Chiagrøden er heller ikke så sød og hvis man nu vil lave desserten helt sukkerfri, så kan man købe Easis kirsebærsauce eller en anden sukkerfri kirsebærsauce. Man kan også udskifte lidt af fløden med skyr eller græsk yoghurt, hvis man ønsker at lave en mere fedtfattig chiagrød.

Chiagrøden kan serveres til juleaften, men den er også super lækker at servere som en lille lækker dessert til brunchbordet, hvis man vil servere noget lidt anderledes. Den kan sagtens laves helt klar dagen før og så pyntes med kirsebærsauce lige inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Chiagrød ala risalamande

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom chiafrø, mandeldrik, vaniljekorn, honning og mandler i en skål eller bøtte (med låg). Rør godt rundt i det, det er nemmest med et piskeris. Stil chiagrøden på køl i 30 min. og rør godt rundt i det, så det ikke klumper sammen. Stil herefter på køl til dagen efter.

Rør chiagrøden igennem, så der ikke er klumper. Pisk fløden til en fast skum og vend den i chiagrøden. Fordel chia risalamanden i fine glas og pynt med kirsebærsauce og ekstra hakkede mandler. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar