Cannelloni med ricotta og spinat er en nem og lækker hverdagsret. Cannelloni er en italiensk klassiker og består af friske lasagneplader med fyld, som kommer i ovnen i et fad med tomatsauce og ost. En enkel og meget velsmagende ret. Fyldet kan varieres, ved f.eks. at komme kylling eller oksekød i. Tomatsaucen er ret mild i smagen, men tilsæt gerne chili eller andre stærke krydderier, hvis du ønsker en stærk sauce. Server gerne retten med en salat til og noget lækkert brød. Rigtig god fornøjelse!
Cannelloni med ricotta og spinat
Ingredienser
Spinat -og ricottafyld:
200 g frisk spinat
500 g ricotta
Citronskal fra 1 citron
Salt og peber
Tomatsauce:
3 spsk. olivenolie
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
Frisk oregano
Frisk timian
2 dåser hakkede tomater
Salt og peber
0,5 dl mælk
Derudover:
400 g friske lasagneplader
1 pose revet ost
Fremgangsmåde
Spinat -og ricottafyld:
Hak spinaten fint i en minihakker. Bland ricotta med citronskal og salt og peber. Tilsæt spinaten til ricottaen og smag det til.
Tomatsauce:
Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg i oliven. Tilsæt friske krydderurter. Tilsæt hakkede tomater, salt og peber og mælk. Lad tomatsaucen simre under låg i 5 minutter.
Sådan samler du retten:
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom spinat og ricottafyldet i den ene ende af hver lasagneplade og rul den sammen til en rulle. Skær evt. hver rulle i to stykker. Kom halvdelen af tomatsaucen i et ovnfast fad og placer rullerne i rækker i fadet. Kom resten af tomatsaucen udover og fordel osten. Bag retten i ovnen i ca. 20-25 minutter til lasagne pladerne er møre og osten er brun og sprød. Server med det samme. Velbekomme!
Hvor kan man købe friske lasagne plader henne? ?
De kan købes i stort set alle supermarkeder f.eks. i Føtex 🙂 De kan også købes hos Nemlig 🙂
Jeg kan tit finde det i Netto, Føtex og også hos Nemlig 🙂
Hej Frederikke. Jeg skal lave retten til en fødselsdag og vil gerne forberede så meget som muligt. Kan man lave tomatsaucen dagen før og samle det hele i fadet nogle timer inden det skal i ovnen? Eller tror du, at det bliver for smattet? Mvh Mette
Dejligt! Ja, det kan sagtens forberede inden 🙂