Butternut squash pasta – Opskrift på lækker cremet butternut squash sauce med feta serveret med pasta. Denne pastaret er super nem at lave og så smager den så lækkert. Pastaretten består af butternut squash som bages i ovnen med hvidløg, feta, timian, chiliflager, salt, peber og olivenolie. Det hele blendes sammen med pastavand til en cremet sauce, hvor der vendes kogt pasta i. Jeg pynter pastaretten med sprøde salvie-blade og revet parmesan.
Jeg er kæmpe fan af pastaretter med cremet sauce, hvor ingredienserne bages i ovnen. Det er både nemt og hurtigt og samtidig er det en god ret at lave, med kedelige grøntsager, som måske ellers ville være blevet smidt ud. Prøv f.eks. denne opskrift på cremet peberfrugtsauce med pasta eller denne pastaret med rødbedesauce. En butternut squash sauce går man aldrig galt i byen med.
Butternut squash pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 C varmluft.
Skræl butternut squash og skrab kernerne ud. Skær i tern og kom dem op i et fad sammen med hvidløg, skåret over, så man kan se hvidløgsfedene, og feta. Drys timian, salt, chiliflager, peber og olivenolie udover. Bag i 35 min.
Kog pasta i rigeligt saltet vand.
Kom ingredienserne fra fadet op i en blender. Pres hvidløgene ud af skallerne. Tilsæt pastavand og blend til en ensartet og cremet sauce.
Friter salvie på en pande med olivenolie. De skal bare have et par sekunder, så de bliver sprøde. Læg bladene på et stykke køkkenrulle, som der kan suge fedtet.
Vend pastaen i saucen og server pastaretten med sprøde salvie-blade og parmesan. Velbekomme!
Lidt om butternut squash
Butternutsquash er en lækker og alsidig grøntsag, der hører til familien af græskar. Med sin karakteristiske pæreformede struktur og gyldne farve er den populær i mange retter. Den har en sød, nøddeagtig smag og en cremet konsistens, når den tilberedes. Butternutsquash er rig på vitaminer som A og C samt fiber, hvilket gør den sund og nærende.
Den kan bruges i supper, gryderetter, salater eller som en ovnbagt tilbehør. Desuden er den nem at forberede; blot skrælning og skæring kræves. Butternutsquash er perfekt til efterårsretter og tilføjer varme og smag til ethvert måltid.
Kan man spise skrællen på butternut squash?
Det kan du godt ja, men skrællen kan dog være lidt sej. Jeg gør altid det, at jeg skræller den, inden jeg bruger den. Det er også det, jeg skriver i opskriften.
Skriv endelig en kommentar
Ændrer det smagen helt vildt, hvis man bruger hokkaido i stedet?
Jeg har ikke selv prøvet med hokkaido, men det kan sikkert sagtens bruges 🙂
Kan pasta saucen fryses?
Det har jeg ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens den kan 🙂