Butterdejstærte med svampe – Opskrift på lækker butterdejstærte med parmesancreme og stegte svampe. Denne tærte af butterdej er simpelthen så god og smagfuld. Den er bagt med en creme med parmesan, citronskal og honning. Cremen kommes på butterdejen og toppes med stegte svampe med løg og hvidløg. Når tærten er bagt drysses den med ekstra parmesan og purløg.
Det er en super nem tærte, som er perfekt at servere til aftensmad med en salat ved siden af eller som en del af en buffet eller til skovturen. Prøv også denne tærte med butterdej, feta og tomat. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Butterdejstærte med svampe
Ingredienser
Butterdejstærte med svampe
500 g blandede svampe
1 stort løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, presset
Parmesancreme
250 g creme fraiche 18%
1 dl fintrevet parmesan
Fintrevet skal fra 1 citron
1 spsk. flydende honning
Salt og peber
Derudover
1 rulle fersk butterdej
Olivenolie
Sesamfrø
Ekstra parmesan
Purløg, basilikum eller spinat, finthakket
Fremgangsmåde
Butterdejstærte med svampe
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær svampene i grove stykker.
Svits løg og hvidløg på en pande med lidt olie. Tilsæt svampene og steg dem med. Fjern panden fra varmen.
Parmesancreme
Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dressing.
Rul butterdejen ud og placer den på en bageplade med bagepapir. Kom løgcremen på midten af butterdejen, sådan så der er 1-2 cm dej rundt i kanten. Pensl olie rundt i kanten og drys med sesamfrø. Bag tærten i ca. 20 min. Drys med ekstra parmesan og purløg. Server straks. Velbekomme!
Hej Frederikke.
Lækkert tærte.
Vil dog næste gang vælge at pensle kanten af tærten med æg, inden jeg kommer fyldet på for at gøre kanten pænere😄 Men den smager SÅ godt👌🏻
Mvh Jette