Butterdejstærte med kartofler – Opskrift på den lækreste og nemmeste vegetariske butterdejstærte med mascarpone, kartofler og ost. Denne butterdejstærte består af en butterdejsbund, som smøres med mascarpone med citron og toppes med tynde skiver kartofler og revet ost. Når tærten er blevet bagt, så drysses den med purløg, tørrede chiliflager, salt og peber. Jeg bruger revet mozzarella ost, men man kan også bruge f.eks. revet gouda eller vesterhavsost.
Det er en super god tærte, som er perfekt at servere til aftensmad med en salat ved siden af eller som en del af en buffet eller til skovturen. Prøv også min opskrift på butterdejstærte med squash og artiskokker eller min opskrift på lækker tomatgalette. Jeg elsker butterdej og derfor er der selvfølgelig en masse opskrifter med butterdej her på bloggen. Rigtig god fornøjelse!
Butterdejstærte med kartofler
Ingredienser
Butterdejstærte med kartoflerFremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål med olie, oregano og salt og vend det godt sammen. Lad dem stå i 10 min.
Rør mascarpone med citronskal og mælk/fløde.
Rul butterdejen ud og placer den på en bageplade med bagepapir. Smør creme mascarponen ud på midten af butterdejen, sådan så der er 1-2 cm dej rundt i kanten.
Fordel kartoffelskiverne og drys med revet ost.
Pensl olie rundt i kanten og drys med sesamfrø. Bag tærten i ca. 20 min. Drys med purløg, chiliflager, salt og peber. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar