Opskrift på butterdejsstang med spinatfyld med feta, dild og ricotta. Denne butterdejsstang er inspireret af den græske tærte Spanakopita, som normalt laves med filodej. Her har jeg lavet den som en stang med butterdej i stedet for. Fyldet består af frisk spinat, som hakkes og blandes med friskhakket dild, citron, feta, revet mozzarella, ricotta, hvidløg og salt og peber.
Det er vigtigt, at du giver din butterdejsstang nok i ovnen. Den må gerne være godt gylden og sprød – så smager den bedst. For at få den helt flotte gyldne farve er det vigtigt, at du pensler den med æg. Har du ikke æg, kan du også godt bruge mælk, men du får det bedste resultat ved at bruge æg.
En nem butterdejsstang til aftensmaden
Jeg elsker selv at lave denne her butterdejsstang, når det skal gå lidt stærkt. Det er derfor en genial og nem hverdagsret. Du kan spise retten alene, men den gør sig også rigtig godt med noget kød eller en lækker salat til. Stangen i sig selv kan godt være en smule tung, så en salat er god til at lette måltidet lidt.
Butterdejsstangen kan derfor også godt serveres som en form for tilbehør. Laver du en buffet til mange mennesker, kan du passende skære stangen op i mindre stykker.
Prøv også min opskrift på den klassiske skinkestang, som laves på sammen måde. Rigtig god fornøjelse med at lav den lækre butterdejsstang med spinatfyld!
Butterdejsstang med spinatfyld
Ingredienser
Butterdejsstang med spinatfyldFremgangsmåde
Butterdejsstang med spinatfyld
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bland alle ingredienserne til en sammenhængende masse.
Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel fyldet på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se video). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele butterdejsstangen. Saml dejen i butterdejsstangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag butterdejsstangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle en smule og server den. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar