Brunkage fudge – Opskrift på lækker hjemmelavet fudge med smag af brunkager og pyntet med ristede nødder. Hjemmelavet fudge må da siges at være en vaskeægte juleopskrift. Det er virkelig nemt at lave fudge selv og det kræver kun ganske få ingredienser.
Denne fudge er tilsat forskellige krydderier såsom kanel, ingefær, nelliker og kardemomme for at få smagen af brunkager og jul frem. Derudover er der hvid chokolade i massen. Chokoladen kan erstattes af mørk chokolade eller mælkechokolade. Server fudgen sammen med andre julegodter til julehyggen eller pak fudgen fint ind og giv den i værtindegave. Prøv også min fudge opskrift med smag af skumjulemænd, eller fudge med smag af havregrynskugler. Rigtig god fornøjelse!
Brunkage fudge
Ingredienser
Brunkage fudge (ca. 40 stk.)Fremgangsmåde
Brunkage fudge
Kom piskefløde, sukker, sirup, salt og krydderier op i en tykbundet gryde og kog det op, imens du rører i gryden undervejs. Kog massen til den når 124 C. Det tager ca. 25-30 minutter. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt smør og hvid chokolade og rør det godt rundt til det hele er smeltet.
Beklæd en form på 21 x 21 cm med bagepapir og hæld fudgen i formen. Drys med nøddedrys og pres det lidt ned i fudgen, så det sidder fast. Stil formen på køl indtil fudgen har sat sig (tager ca. 1-2 timer) og skær den ud i lige store stykker og server. Opbevar fudgen på køl i en lufttæt beholder (den kan holde sig i et par uger på køl). Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar