Denne brownie med Oreo og mælkechokoladefudge er en sød og heftig bandit. Det er en nem og hurtig kage at bikse sammen, og så er jeg sikker på at den vil falde i god jord til eftermiddagskaffen eller hos gæsterne. Fudgen bliver lavet af sødet kondenseret mælk, som man køber på dåse. Du kan få det i stort set alle supermarkeder.
Er du også en Oreo-fan? Så tjek da lige nogle af mine andre opskrifter med Oreo ud, f.eks. min Oreo Chesecake eller min Oreo tærte.
Brownie med Oreo og fudge
Ingredienser
Brownie med Oreo:Fremgangsmåde
Brownie med Oreo:
Tænd ovnen på 175 C. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål. Smelt chokoladen og bland i. Bland de tørre ingredienser og pisk det i dejen. Pisk tilsidst det smeltede smør i. Beklæd en bageform (28×20 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen. Pynt med de hakkede Oreos på dejen og bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle helt ned.
Mælkechokoladefudge:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hæld den kondenserede mælk i en skål og rør den sammen med den smeltede chokolade. Fordel fudgen på den kolde kage, drys med hakkede Oreos og stil kagen på køl indtil servering.
Skriv endelig en kommentar
Hei! Den fudgen ble så og si bare kakao med den oppskriften her… hva har skjedd da?
Hei Helene. Har du mon brugt almindelig mælk i stedet for kondenseret mælk? Du skal bruge kondenseret mælk, som er en slags creme lavet af mælk og sukker, og som man køber på dåse. Når du blander den kondenserede mælk med den smeltede chokolade, bliver det til den lækre fudge. God fornøjelse og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål. Hilsen Frederikke
Hej Frederikke,
Kan den kondenseret mælk købes i almindelig butikker/supermarkeder, synes ikke jeg kan finde den?
Hej Simone
Jeg har set det i flere supermarkeder som f.eks. Netto, Meny, Bilka og Føtex 🙂 Håber du finder de! Kh Frederikke
Hej
Kan den stå i køleskabet et døgn før servering?
Mvh Tanja
Hej Tanja
Selve brownien kan godt laves dagen inden, men fudgen ville jeg lave og smøre på brownien på dagen 🙂 God fornøjelse!
Kh Frederikke
Tak – det må jeg prøve 🙂
Hej ?
Varmer du ikke den kondenserede mælk op inden den kommer sammen med chokoladen?
Hejsa
Nej, den kondenserede mælk er helt kold, når den blandes sammen med den smeltede chokolade 🙂
Hej Frederikke,
Helt spontant prøvede jeg denne opskrift i går. Den blev rigtig lækker, men efter fudgen kom på, måtte den måske godt have stået på køl lidt længere tid – kagen var i hvert fald svær at skære stykker af!
Hvor længe anbefaler du/plejer du at have kagen med fudge til at stå på køl inden servering?
Hej Camilla
Godt at kagen blev lækker alligevel 🙂 Den skal også helst stå på køl natten over, det har jeg vidst også skrevet i opskriften 🙂 Og så skal kagen tages ud ca. 10 minutter før servering, så den ikke er for hård at skære i. Jeg håber, at det kan hjælpe! Rigtig dejlig søndag til dig! Kh Frederikke
Kan man lave dobbelt portion og bage kagen i en stor bradepande der passer til ovnen?
Hej Sofie
JA, de kan du sagtens gøre 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Hej Frederikke!
Først og fremmest tak for en skøn blog og en evig lækkersultenhed, hvis der er noget der hedder det? 😉 jeg skal lige høre hvor mange mennesker du cirka vil mene en portion er til? 🙂
Tusind tak for din søde kommentar! Der er ca. til 12-15 stykker, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store stykker man skærer 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikke
Hej! Jeg skal bage denne kage til 2x fødselsdage i weekenden. Er det muligt at bage begge kager i aften (og så lave fudgen henholdsvis i morgen og søndag), eller vil brownien ikke være god søndag efter to dage i køleskab? Glæder mig til at smage!
Hvor dejligt! Du kan sagtens bage kagerne i aften, det bliver de kun gode af 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Skal man koge dåsen først ?
Hvid du har fået fat i kondenseret mælk, så skal du ikke koge dåsen først 🙂