Brownie med cornflakes og ganache
Opskrifter Livsstil Shop

Brownie med cornflakes og ganache

Brownie med cornflakes og ganache – Opskrift på overdådig brownie med karamel med peanuts og cornflakes og ganache med havsalt. Denne her brownie er så vild og en rigtig tung chokoladebombe.

Brownien er næsten den samme som min populære fudgy brownies opskrift, jeg har dog lavet den lidt om til lige præcis denne kage. Karamellaget består af en hjemmelavet karamelsauce med hakkede cornflakes og peanuts i. Det smager vidunderligt! Jeg har ikke tilsat salt til selve karamelsaucen, da peanuts jo er salte i forvejen. Men karamelsaucen er en god grundopskrift og der kan sagtens tilsættes salt, hvis man vil bruge karamelsaucen i andre sammenhænge.Derudover er der et godt lag blød chokoladeganache på kagen.

Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen, så den kan sætte sig på køl natten over og blive lækker! Skær kagen i små delikate stykker ved servering. Rigtig god fornøjelse!

Brownie med cornflakes og ganache

Brownie til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Brownie

375 g mørk chokolade, 70 % kan købes her (*reklamelink)

200 g smør

6 æg

475 g sukker

85 g hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

3 spsk. kakaopulver

Karamel med cornflakes og peanuts

200 g sukker

80 g smør, stuetemp.

1,5 dl piskefløde, stuetemp.

130 g cornflakes

150 g peanuts

Ganache

200 g mørk chokolade, 54 % kan købes her (*reklamelink)

2 dl piskefløde

Havsalt

Fremgangsmåde

Brownie

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad eller ved svag varme i mikroovnen.

Pisk æg og sukker skummende til en sej æggesnaps. Vend forsigtigt chokolade/smørblandingen i æggesnapsen.  Bland mel, bagepulver og salt sammen og si det i dejen. Vend det forsigtigt rundt. Hæld dejen i en form på 25×40 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i 30-35 minutter. Lad brownien afkøle og stil den herefter på køl indtil den er helt kold.

Karamel med cornflakes og peanuts

Kom sukkeret i en stor tykbundet gryde og smelt sukkeret ved middelvarme indtil det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt adgangen og rør det godt sammen. Tag gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres godt rundt. Kog karamellen til den er tyk og ensartet og er ca. 107 C varm. Hold godt øje med karamellen, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen.

Hak cornflakes og peanuts i en minihakker og bland det sammen med karamellen. Hæld karamelfyldet på den afkølede brownie bund og stil kagen på køl.

Ganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover det afkølede karamellag. Drys med havsalt og stil kagen på køl indtil servering. velbekomme!

Bedøm denne ret

6 Comments
  1. Karamel og ganache-delen falder af kagen, når jeg skærer kagen i små stykker. Hvordan får du det hele til at hænge sammen? I øvrigt en mega lækker kage!!

    1. Man kan prikke huller i brownien med en gaffel, så karamellen kan flyde ned i kagen, så man undgår, at den falder af kagen 🙂 Dejligt at høre at det smagte godt! Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven