Brownie med cornflakes og ganache

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brownie med cornflakes og ganache

Brownie med cornflakes og ganache – Opskrift på overdådig brownie med karamel med peanuts og cornflakes og ganache med havsalt. Denne her brownie er så vild og en rigtig tung chokoladebombe.

Brownien er næsten den samme som min populære fudgy brownies opskrift, jeg har dog lavet den lidt om til lige præcis denne kage. Karamellaget består af en hjemmelavet karamelsauce med hakkede cornflakes og peanuts i. Det smager vidunderligt! Jeg har ikke tilsat salt til selve karamelsaucen, da peanuts jo er salte i forvejen. Men karamelsaucen er en god grundopskrift og der kan sagtens tilsættes salt, hvis man vil bruge karamelsaucen i andre sammenhænge.Derudover er der et godt lag blød chokoladeganache på kagen.

Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen, så den kan sætte sig på køl natten over og blive lækker! Skær kagen i små delikate stykker ved servering. Rigtig god fornøjelse!

Brownie med cornflakes og ganache

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Brownie
Karamel med cornflakes og peanuts
Ganache

Fremgangsmåde

Brownie

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad eller ved svag varme i mikroovnen.

Pisk æg og sukker skummende til en sej æggesnaps. Vend forsigtigt chokolade/smørblandingen i æggesnapsen.  Bland mel, bagepulver og salt sammen og si det i dejen. Vend det forsigtigt rundt. Hæld dejen i en form på 25×40 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i 30-35 minutter. Lad brownien afkøle og stil den herefter på køl indtil den er helt kold.

Karamel med cornflakes og peanuts

Kom sukkeret i en stor tykbundet gryde og smelt sukkeret ved middelvarme indtil det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt adgangen og rør det godt sammen. Tag gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres godt rundt. Kog karamellen til den er tyk og ensartet og er ca. 107 C varm. Hold godt øje med karamellen, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen.

Hak cornflakes og peanuts i en minihakker og bland det sammen med karamellen. Hæld karamelfyldet på den afkølede brownie bund og stil kagen på køl.

Ganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover det afkølede karamellag. Drys med havsalt og stil kagen på køl indtil servering. velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

13 kommentarer
  1. Karamel og ganache-delen falder af kagen, når jeg skærer kagen i små stykker. Hvordan får du det hele til at hænge sammen? I øvrigt en mega lækker kage!!

    1. Man kan prikke huller i brownien med en gaffel, så karamellen kan flyde ned i kagen, så man undgår, at den falder af kagen 🙂 Dejligt at høre at det smagte godt! Kh Frederikke

Skriv en kommentar