Brownie med cornflakes og ganache – Opskrift på overdådig brownie med karamel med peanuts og cornflakes og ganache med havsalt. Denne her brownie er så vild og en rigtig tung chokoladebombe.
Brownien er næsten den samme som min populære fudgy brownies opskrift, jeg har dog lavet den lidt om til lige præcis denne kage. Karamellaget består af en hjemmelavet karamelsauce med hakkede cornflakes og peanuts i. Det smager vidunderligt! Jeg har ikke tilsat salt til selve karamelsaucen, da peanuts jo er salte i forvejen. Men karamelsaucen er en god grundopskrift og der kan sagtens tilsættes salt, hvis man vil bruge karamelsaucen i andre sammenhænge.Derudover er der et godt lag blød chokoladeganache på kagen.
Kagen kan med fordel laves en dag i forvejen, så den kan sætte sig på køl natten over og blive lækker! Skær kagen i små delikate stykker ved servering. Rigtig god fornøjelse!
Brownie med cornflakes og ganache
Ingredienser
BrownieFremgangsmåde
Brownie
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad eller ved svag varme i mikroovnen.
Pisk æg og sukker skummende til en sej æggesnaps. Vend forsigtigt chokolade/smørblandingen i æggesnapsen. Bland mel, bagepulver og salt sammen og si det i dejen. Vend det forsigtigt rundt. Hæld dejen i en form på 25×40 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i 30-35 minutter. Lad brownien afkøle og stil den herefter på køl indtil den er helt kold.
Karamel med cornflakes og peanuts
Kom sukkeret i en stor tykbundet gryde og smelt sukkeret ved middelvarme indtil det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt adgangen og rør det godt sammen. Tag gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres godt rundt. Kog karamellen til den er tyk og ensartet og er ca. 107 C varm. Hold godt øje med karamellen, så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen.
Hak cornflakes og peanuts i en minihakker og bland det sammen med karamellen. Hæld karamelfyldet på den afkølede brownie bund og stil kagen på køl.
Ganache
Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover det afkølede karamellag. Drys med havsalt og stil kagen på køl indtil servering. velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Tror du man kan lave den uden peanuts? Den må blive mit næste kageprojekt?
Ja, det kan man sagtens 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Karamel og ganache-delen falder af kagen, når jeg skærer kagen i små stykker. Hvordan får du det hele til at hænge sammen? I øvrigt en mega lækker kage!!
Man kan prikke huller i brownien med en gaffel, så karamellen kan flyde ned i kagen, så man undgår, at den falder af kagen 🙂 Dejligt at høre at det smagte godt! Kh Frederikke
tror du kagen kan laves en dag i forvejen? 🙂
Ja, det kan den godt 🙂
Kan kagen mon fryses ned?
Ja, den kan godt fryses ned 🙂
Hvad for noget cornflakes har du brugt til kagen? ?
Bare helt almindelige cornflakes fra Kellogs 🙂
Tror du at man kan lave den med laktosefri piskefløde og smør?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Hej Frederikke,
Hvordan tror du det fungerer med glutenfrit mel?