Bløde og luftige pølsehorn - Opskrift på de bedste pølsehorn
Opskrifter Livsstil Shop

Bløde og luftige pølsehorn

Bløde og luftige pølsehorn – Opskrift på de bedste, bløde og luftige pølsehorn! Årh, hvor jeg elsker pølsehorn – det har jeg altid gjort. Pølsehorn minder mig om folkeskolen, når man var gammel nok til at gå over i centeret for at købe frokost. Der blev spist mange pølsehorn fra Føtex bageren dengang. Pølsehorn minder mig også om skiferie, da vi tit har bagt en kæmpe portion og frosset ned og efterfølgende taget med til den lange køretur.

Disse pølsehorn er med en smørfyldt og luftig dej med kærnemælk, store brunch pølser, ketchup, og så er de pyntet med både sesamfrø, chiafrø og hørfrø. Jeg har også en opskrift på nogle lidt grovere pølsehorn lige her. Der er mange måder at lave pølsehorn på. Her har jeg nemt og hurtigt blot skåret dem ud, men man kan også rulle pølsehornene. Pølsehornene kan sagtens fryses ned. De er også en perfekt snack i madpakken. Rigtig god fornøjelse!

Bløde og luftige pølsehorn

Brød til 6-8 personer
Forberedelse 1,5 t. / Tilberedning 20 min. / I alt 1 t. 35 min.
Ingredienser

Bløde og luftige pølsehorn (14-16 stk.)

35 g gær

2,5 dl vand, lunkent

1,5 dl kærnemælk

1 æg

2 spsk sukker

Ca. 6-700 g hvedemel

1,5 tsk. salt

100 g blødt smør

1 æg rørt sammen med 1/2 dl fløde, til pensling

Derudover

14-16 store brunchpølser, eller alm. pølser skåret i halve

Ketchup, kan undlades

Sesamfrø, hørfrø, chiafrø til drys

Fremgangsmåde

Bløde og luftige pølsehorn

Rør gæren ud i den lunkne vand i en skål til din røremaskine og tilsæt kærnemælk. Tilsæt æg, sukker og lidt af melet og rør rundt. Tilsæt saltet sammen med mere mel og ælt dejen imens resten af melet tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen ved middel hastighed  til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være lidt klistret.

Rul med det samme dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele (vandret). Placer pølserne med lidt mellemrum på det ene dejstykke og kom ketchup på. Læg det andet dejstykker henover og skær pølsehornene ud. Du kan også dele dejen i 2 og rul hver del ud til en stor cirkel. Del hver cirkel i ca. 8 dele og rul dem stramt rundt om en pølse. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca. 1,5 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl herefter forsigtigt pølsehornene med æg og fløde og drys, og bag dem i ca. 15 minutter. Lad dem køle af og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

4 Comments
  1. Jeg har prøvet denne opskrift for første gang idag og jeg synes slet ikke dejen ville slippe skålen, men den blev blød og lækker og slap mine fingre. Er der evt noget der er gået galt? Den er sat til hævning nu og det ser ud til at det går godt. Er spændt på det endelige resultat

    1. Umiddelbart synes jeg det lyder som om, at dejen er perfekt 🙂 Men måske skulle der have været mere mel i dejen, mel suger nemlig forskelligt:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.