Bløde chokoladeboller – Opskrift på de bedste bløde og luftige hjemmebagte chokoladeboller. Chokoladeboller er nok det bedste bagværk, der findes, hvis du spørger mig! En smør-blød bolle fyldt med chokolade, det går man aldrig galt i byen med. Dejen til chokoladebollerne er super nem at lave og der er masser af god smag i dejen fra friskkværnet kardemomme og mørke chokoladeknapper.
Du behøver ikke at bruge chokoladeknapper, men du kan også sagtens bare hakke en plade chokolade og vende i dejen. Jeg synes bare, at chokoladeknapper ser fint ud i de her bløde chokoladeboller.
Den bedste chokoladebolle opskrift
Jeg bruger hele kardemommefrø, som jeg selv knuser i en morter. Man kan også bare bruge kardemomme, som er stødt i for vejen. Jeg bruger mørke chokoladeknappper, men mælkechokolade knapper kan også bruges eller en kombination. Jeg bager chokoladebollerne i en bradepande, hvor de står tæt, så de kan hæve sammen. Man kan også sagtens placere bollerne på en bageplade, med plads imellem bollerne.
Bløde chokoladeboller
Ingredienser
ChokoladebollerFremgangsmåde
Chokoladeboller
Kom mælk, gær, kardemomme, æg og sukker i skålen til en røremaskine. Rør det godt rundt, så gæren opløses. Tilsæt det meste af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt salt og evt. mere mel. Ælt dejen til den slipper skålen. Tilsæt smørret og ælt til dejen er helt blank og smidig.
Når dejen er æltet færdigt, det tager ca. 5-10 min., så tilsættes chokoladen og æltes hurtigt ind i dejen. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 40 min.
Del herefter dejen i 15 lige store stykker af ca. 80 g hver, og tril dejstykkerne til runde boller. Placer bollerne i en bradepande på ca. 22×32 og lad dem efterhæve i 45 min. ved stuetemperatur med et fugtigt viskestykke over.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i ca. 12-15 min. Før bollerne, med bagepapir, over på en rist, så de kan afkøle. Server chokoladebollerne. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Disse chokoladeboller smager allerbedst, når de er lune og chokoladen stadig er lidt blød, og så med et lag iskoldt tandsmør…mums! Chokoladebollerne er også perfekte at fryse ned og så skal de blot lunes i ovnen inden servering. Selve dejen er også perfekt til de klassiske fødselsdagsboller eller bamseboller. Prøv også min opskrift på grove chokoladeboller eller min opskrift på skyrboller med chokolade. De er begge to virkelig lækre boller med chokolade, men de er en smule mere grove og mættende end denne opskrift.
Chokoladeboller uden æg
I den her opskrift er der både æg i dejen men jeg pensler også bollerne med æg. Hvis du gerne vil lave nogle boller ala de her, men hvor der ikke skal være æg i dejen, kan jeg anbefale dig at bruge min opskrift på kanelsnegle bagt med fløde. Den grunddej kan du bruge og så bare komme chokoaldeknapper i den. Så får du lækre boller uden æg.
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke! Hvor ser de boller bare gode ud! Kan de også laves uden røremaskine?
Ja, det kan de sagtens, det tager bare lige lidt ekstra tid at ælte dejen med hænderne 🙂
Kan man lave dem som kold hævet ?
Ja, det kan man sagtens 🙂 Tilsæt ca. 10-15 g gær 🙂