Bløde bamseboller - Bedste klassiske bløde bamseboller/fødselsdagsboller
Opskrifter Livsstil Shop

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller – Opskrift på de bedste bløde bamseboller/fødselsdagsboller. Klassiske bløde bamseboller, det er altid en god idé at bage sådan en omgang. Denne opskrift på bløde bamseboller er så nem og den er altid et kæmpe hit, når der skal serveres friskbagte boller til f.eks. fødselsdage med varm kakao og boller. Jeg bager rigtig tit disse boller også bare på hverdage, da de er super nemme og dejlige at have i fryseren. Der er lidt kardemomme i dejen, hvilket giver en virkelig god smag til bollerne.

Der er kun 30 g gær i dejen, så dejen hæver først i 30 minutter, så bliver dejen formet til boller, som hæver videre i 1,5 time. Det giver nogle super luftige og svampede boller.

Frysning af bollerne

Bollerne kan sagtens fryses ned. De tages op ca. 4 timer inden de skal bruges. Lun dem ved 190 C i ca. 10 minutter. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Boller til 5-6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Bløde bamseboller (12-14 stk.)

30 g gær

3 dl sødmælk, lunt

55 g sukker

1 tsk. stødt kardemomme

1 æg

Ca. 600 g hvedemel

1 tsk. salt

60 g smør, blødt

1 sammenpisket æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Bløde bamseboller

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt sukker, kardemomme og æg. Tilsæt næsten alt melet og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smørret i tern og evt. resten af melet. Dejen skal være blank og smidig. Det tager ca. 5-10 min. på røremaskine. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter dækket af et fugtigt viskestykke.

Del herefter dejen i 12-14 lige store stykker og tril stykkerne til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Du kan enten sætte dem tæt, så de hæver sammen, eller du kan sætte bollerne med lidt mellemrum. Lad bollerne hæver yderligere 1,5 time under et fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 8-10 min. eller indtil de er gyldne. Lad bollerne afkøle. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.