Bløde bamseboller - Bedste klassiske bløde bamseboller/fødselsdagsboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller – Opskrift på de bedste bløde bamseboller/fødselsdagsboller. Klassiske bløde bamseboller, det er altid en god idé at bage sådan en omgang. Denne opskrift på bløde bamseboller er så nem og den er altid et kæmpe hit, når der skal serveres friskbagte boller til f.eks. fødselsdage med varm kakao og boller. Jeg bager rigtig tit disse boller også bare på hverdage, da de er super nemme og dejlige at have i fryseren. Der er lidt kardemomme i dejen, hvilket giver en virkelig god smag til bollerne.

Hævning af bollerne

Der er kun 30 g gær i dejen, så dejen hæver først i 30 minutter, så bliver dejen formet til boller, som hæver videre i 1 time. Det giver nogle super luftige og svampede boller.  Når bollerne er formet, så kan de sættes  ind i en slukket ovn, med et fad med kogende vand, som står på bunden af ovnen. Så står bollerne der og hæver og bliver flotte runde.

Frysning af bollerne

Bollerne kan sagtens fryses ned. De tages op ca. 4 timer inden de skal bruges. Lun dem ved 190 C i ca. 10 minutter. Rigtig god fornøjelse!

Bløde bamseboller

Opskrift til 12-14 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bløde bamseboller

Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken.

Opløs gæren i den lune (det skal være lillefinger varmt) mælkeblanding i en røreskål. Tilsæt sukker, kardemomme og æg. Tilsæt næsten alt melet og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen virker for våd. Mel suger forskelligt, så det er ikke sikkert, at det hele skal bruges.

Dejen skal være blank og smidig og slippe skålen. Det tager ca. 5-10 min. på røremaskine. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter dækket af et fugtigt viskestykke.

Del herefter dejen i ca. 12-14 lige store stykker af ca. 80-90 g og tril stykkerne til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Du kan enten sætte dem tæt, så de hæver sammen, eller du kan sætte bollerne med lidt mellemrum.

Lad bollerne hæver yderligere 1 time under et fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 210 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 10-12 min. eller indtil de er gyldne. Lad bollerne afkøle. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer

Skriv en kommentar