Biscotti opskrift - Lækre italienske Biscotti med chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Biscotti

Biscotti opskrift

Biscotti er super nemme og hurtige at lave. Dejen består af  hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, appelsinskal, æg og hele mandler.

Dejen til denne Biscotti opskrift æltes nemt sammen med hænderne. Herefter formes dejen i to stykker som formes til aflange stykker som trykkes lidt flade og bages. De bagte stykker skæres i snitter og bages igen, så de kan blive tørre og sprøde.

Lækre italienske småkager

Opskrift på sprøde, tørre, dobbeltbagte italienske mandelsmåkager, også kaldet Cantucci. Navnet ‘Biscotti‘ betyder dobbeltbagt, og det er lige præcis det man gør med disse italienske småkager.

Man gør nemlig først det, at man bager et lang stykke af småkagerne først. Herefter bliver de skåret ud og bages på ny. På den måde bliver de sprøde på alle kanter af småkagen, og de bliver gode “hårde” i det, hvilket er karakteristisk for netop denne italienske småkage. Du kan faktisk se noget af fremgangsmåden oven for på billederne, så er det måske nemmere at forstå.

Nogen vil sige, at småkagerne næsten bliver for hårde. Det er en småkage, der er hårdere end de småkager, vi selv bager herhjemme til jul. Dog er den klassiske biscotti med mandler ment til at være sprød. Det er altså helt, som det skal være, hvis du får en dejlig sprød småkage, når de er kølet af.

Biscotti med chokolade og mandler

Man kan tilsætte forskellige ingredienser til dejen. Her har jeg lavet biscotti med mandler og appelsinskal. Du kan dog også sagtens komme citronskal, hasselnødder, tranebær, pinjekerner, mørk chokolade eller krydderier i .

Nogle af dem har jeg dyppet i mørk chokolade, men det kan man sagtens helt undlade. De sprøde småkager er perfekte at nyde til en kop kaffe. Du kan derfor sagtens se min opskrift som en form for basisopskrift og så tilsætte de ting i, som du godt kan lide.

Helt traditionelt set, så er der ikke noget chokolade eller andet på småkagerne. Dog er der flere og flere, der vælger at dyppe dem i enten mørk, lys eller hvid.  Prøv også min opskrift på orangestænger eller havregrynskager med smørcreme og chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Småkager til 5-6 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Biscotti (ca. 30 stk.)

250 g hvedemel

185 g sukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

Fintrevet skal af 1 appelsin

3 æg

100 g hele mandler

Fremgangsmåde

Biscotti

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og appelsinskal i en skål. Tilsæt æggene og saml dejen med hænderne. Tilsæt mandlerne hele, med skræl, til dejen og ælt dem godt ind i dejen.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul dejstykkerne til aflange “pølser”. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dejen lidt ned. Bag i 25 min.

Lad de bagte kage-stykker afkøle lidt inden de skæres i ca. 30 skiver. De skal stadig være varme. Skiverne placeres på bagepladen og bages/tørres i 12 min. ved 150 C varmluft. De skal være sprøde og gyldne.

Lad de tørrede småkager afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse ved stuetemperatur. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.