Havregrynskager med smørcreme og chokolade – Opskrift på de bedste havregrynskager lagt sammen med smørcreme og dyppet i chokolade. Disse sprøde havregrynssmåkager er så gode og virkelig nemme at bage. Havregrynskagerne laves ved at smelte smør i en gryde, hvorefter der røres sukker, havregryn, æg, mel, salt og bagepulver i. Når kagerne er bagt lægges de sammen med en lækker smørcreme med vanilje og de dyppes i smeltet mørk chokolade. Det er sådan nogle lækre kager at servere til eftermiddagskaffen, til skovturen eller til en buffet på et kagebord.
Havregrynskagerne er helt klassiske, men de kan nemt tilsættes forskellige smage f.eks. revet appelsinskal, kanel, ingefær eller kardemomme. Smørcremen kan også piftes op med appelsinskal eller lakridspulver. I stedet for mørk chokolade, så kan kagerne også dyppes i hvid chokolade eller mælkechokolade. Selve havregrynskagerne kan holde sig i et par uger i en kagedåse ved stuetemperatur, og de kan sagtens nydes uden smørcremen og chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Havregrynskager (ca. 10 stk.)
100 g smør
130 g sukker
125 g havregryn, finvalset
1 æg
15 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljesukker
1 lille nip salt
Smørcreme
150 g smør, blødt
200 g flormelis
1 æggeblomme stuetemp.
1 tsk. vaniljesukker
1 dl piskefløde
Derudover
150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Havregrynskager
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen. Rør sukkeret i smørret og tilsæt havregryn og æg. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen og rør det i gryden.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Sæt dejen på bagepladerne i små klatter med 2 skeer. Der kan ca. være 10 stk. på hver plade, da kagerne flyder ud. Giv hver dejklump et lille tryk og bag dem i ca. 10 min. eller til kagerne er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle.
Smørcreme
Pisk smør luftigt, tilsæt flormelis, æggeblomme og vanilje og pisk igen. Tilsæt piskefløde imens der piskes. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt smørcremen på den ene halvdel af havregrynskagerne og saml kagerne. Stil kagerne på køl imens du smelter chokoladen.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen op i et glas. Dyp den ene halvdel af alle kagerne i chokoladen og stil dem tilbage på køl indtil chokoladen er størknet. Velbekomme!
Når de er færdige og lagt sammen med smørcreme, kan de da opbevares på køl til dagen efter? Eller vil havregrynskagen bliver blød?
Kan de laves dagen før? Eller skal man så vente med at lægge dem sammen?
De kan sagtens lægges sammen dagen før og opbevares på køl 🙂