Biscotti opskrift - Lækre italienske Biscotti med chokolade

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Biscotti

Biscotti – Opskrift på sprøde, tørre, dobbeltbagte italienske mandelsmåkager, også kaldet Cantucci. Navnet Biscotti betyder dobbeltbagt, og det er lige præcis det man gør med disse italienske småkager. De er super nemme og hurtige at lave. Dejen består af  hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, appelsinskal, æg og hele mandler. Dejen æltes nemt sammen med hænderne. Herefter formes deles i to stykker som formes til aflange stykker som trykkes lidt flade og bages. De bagte stykker skæres i snitter og bages igen, så de kan bliver tørre og sprøde.

Man kan tilsætte forskellige ingredienser til dejen. Her har jeg brugt appelsinskal og mandler, men det kan også være citronskal, hasselnødder, tranebær, pinjekerner, mørk chokolade eller krydderier. Nogle af dem har jeg dyppet i mørk chokolade, men det kan man sagtens helt undlade. De sprøde småkager er perfekte at nyde til en kop kaffe.

Prøv også min opskrift på orangestænger eller havregrynskager med smørcreme og chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Biscotti

Opskrift til 30 stk.
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Biscotti

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og appelsinskal i en skål. Tilsæt æggene og saml dejen med hænderne. Tilsæt mandlerne hele, med skræl, til dejen og ælt dem godt ind i dejen.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul dejstykkerne til aflange “pølser”. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dejen lidt ned. Bag i 25 min.

Lad de bagte kage-stykker afkøle lidt inden de skæres i ca. 30 skiver. De skal stadig være varme. Skiverne placeres på bagepladen og bages/tørres i 12 min. ved 150 C varmluft. De skal være sprøde og gyldne.

Lad de tørrede småkager afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse ved stuetemperatur. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar