Birria tacos – Opskrift på mexicanske Birria Tacos med mørt langtidssimret kød i en krydret sauce. Der er mange måder at lave mexicanske Birria Tacos på, og her er min version af de lækre Birria tacos. Birria tacos består af en krydret marinade med bl.a. chili, tomat, eddike, krydderier og løg, som blendes. Herefter brunes kød af og kommes i marinaden med lidt ekstra tomat, løg, hele kanelstænger og tørrede chilier. Det hele skal stå at simre i ca. 3-4 timer. Når kødet er mørt trevles det i mindre stykker og kommes tilbage i den gode sauce.
Ved servering dyppes små tortillas i saucen. Så steges de på panden, fyldes med ost og det møre kød og foldes. De steges på begge sider, til tortillas bliver sprøde. Herefter er birria tacos klar til servering pyntet med finthakkede løg og koriander. Jeg bruger oksebov, men man kan også bruge okseklump, oksespidsbryst eller f.eks. lammebov.
Normalt laves birria marinaden med to slags tørrede chili og en ananaseddike, men jeg har lavet opskriften sådan, så det er med ingredienser, som er lidt nemmere at få fat i. Det smager allerbedst, hvis kødet får lov til at stå i den aromatiske sauce natten over, da det rigtig får lov til at stå og trække smag.
Hvad kan man servere til birria tacos?
Når jeg laver birria tacos, så serverer jeg dem med forskelligt mexicansk-inspireret tilbehør. Det er en blanding af sødt, syrligt, sprødt og salt tilbehør, som passer perfekt til tacos.
– Grillede/stegte majskolber med smuldret feta, jalapeno mayo, lime, fintsnittede rødløg, koriander og fintsnittet chili
Rigtig god fornøjelse!
Birria tacos
Ingredienser
Birria marinadeFremgangsmåde
Birria marinade
Svits løg, tomater og hvidløg i en dyb og stor gryde i olie ved høj varme. Tilsæt krydderierne og steg med i et par minutter. Hæld vand og flåede tomater på og smuldr bouillonterningerne heri. Tilsæt honning, hvidvinseddike og tørrede chilier. Lad det simre i 15 min.
Tag herefter de tørrede chilier op og stavblend massen nede i gryden.
Birria kød
Skær kødet i store stykker. Varm en pande op ved høj varme med masser af olivenolie. Brun kødet af et par minutter på hver side og krydr med salt og peber. Kom kødet i gryden med marinaden. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, kanelstænger og de tørrede chilier. Læg låg på og lad det simre i 3-4 timer ved middelvarme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der er behov for det. Rør i gryden undervejs og smag evt. til med ekstra krydderier.
Tag kødet op af gryden samt kanelstænger og tørrede chilier. Stavblend det i gryden. Trevl kødet og kom det tilbage i gryden. Du kan enten bruge kødet og saucen med det samme eller du kan stille det på køl til dagen efter.
Ved servering varmes en pande op. Dyb en tortillapandekage i saucen og kom den på panden. Drys med ost på den ene halvdel og kom kød på. Fold tortillapandekagen indover fyldet og steg den et par minutter på begge sider. Server birria tacos med løg og koriander på. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar