Bearnaise mayo – den lækreste hjemmelavede mayonnaise med estragon. Jeg elsker mayonnaise og min yndlingssauce er bearnaise, så dette er noget af en vidunderlig blanding. Mayonnaise kan bruges til mange forskellige ting f.eks. på en rugbrødsmad med nye danske kartofler og purløg eller til lækre jomfruhummere. Det er så nemt at lave mayo selv, især hvis det er smagt til med hvidløg, krydderurter eller chili. Jeg har allerede en opskrift på chilimayo, som er helt vidunderlig god til bl.a. pommes fritter, og der er også en opskrift på aioli fyldt med hvidløg, som er perfekt på tapas bordet. Rigtig god fornøjelse!
Bearnaise mayo
Ingredienser
Bearnaise mayoFremgangsmåde
Bearnaise mayo
Kom æggeblommer, bearnaise essens, citronsaft, salt og sennep op i et højt glas til en stavblender. Blend ingredienserne sammen til det begynder at blive lyst og luftigt. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens der fortsat piskes/blendes. Mayonnaisen skal være tyk og cremet. Smag til om der skal tilsættes mere salt. Vend finthakket estragon i og stil mayonnaisen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Lækkert! Hvor længe kan det holde sig?
Jeg vil sige, at det kan holde sig i en uge på køl i en tætsluttende beholder 🙂
Hvilken Dijonsennep kan du anbefale?
Jeg bruger Dijonsennep fra Maille, bare helt klassisk 🙂