Bananmuffins med havregryn – Opskrift på nemme og lækre bananmuffins med havregryn og chokolade. Disse muffins med banan er super gode og perfekte til madpakken. Bananmuffins består af havregryn, bagepulver, salt og kanel, som blandes sammen med bananer, mælk, smør og æg. Der er også tilsat mørke chokoladeknapper i dejen. Jeg bruger finvalsede havregryn, da det giver en lidt bedre konsistens end, hvis man bruger grovvalsede havregryn. Havregrynene kan også skiftes ud med glutenfri havregryn, hvis man gerne vil lave muffins i en glutenfri version.
Jeg bager disse muffins i silikoneforme, men papirsformene kan også bruges. Der er det en god ide lige at pensle formene med smør eller olie, så de er nemmere at få ud af formene. Bananmuffins er perfekte at fryse ned, og de er også super gode at have med i madpakken. Prøv også disse muffins med banan, dadler og appelsin. Rigtig god fornøjelse!
Bananmuffins med havregryn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bananmuffins med havregryn
175 C varmluft.
Bland havregryn, salt, bagepulver og kanel sammen i en skål. I en anden skål moses bananerne og blandes sammen med æg, honning, smør og mælk. Rør det godt sammen og rør det våde ned i skålen med de tørre ingredienser.
Tilsæt chokolade til dejen. Dejen skal være lidt flydende. Fordel dejen i ca. 18 muffinsforme. Bag muffins i 25 min. Lad dem afkøle og server dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Er det ikke 5 dl. Mælk? Istedet for 50 dl?! 😅🫣
Hov, det er en fejl, der skal selvfølgelig stå 5 dl 🙂
Kan man bruge grovvalsede havregryn i stedet for? Min mand er nemlig kommet til at købe de grove ved en fejl 😅
Ja, dem kan man sagtens bruge i stedet for. De kan evt. lige blendes kort, så de bliver finere 🙂
Skal det mon stå 0,5 dl væske – dejen er meget tynd?
Nej, det er rigtigt nok. Dejen er tynd og hvis du kigger på videoen under billedet, så kan du se, hvordan dejen ser ud 🙂 Rigtig god fornøjelse!
De er lækre! Skal de opbevares på køl eller stuetemp? ☺️
Hvor dejligt at høre! Jeg opbevarer dem på køl 🙂