Bananbrød med havregryn og kardemomme – Opskrift på sundere bananbrød med havregryn, grovmel, mørk chokolade og kardemomme. Dette bananbrød er virkelig nemt at lave og består af ganske få ingredienser, som du garanteret har derhjemme i skabene. Bananbrødet er et perfekt stop-madspild-bageprojekt, da overmodne kedelige bananer er super gode til dette brød. Derudover kan der bruges forskellige rester mel og krydderier. Jeg har brugt sigtet hvedemel, men speltmel eller fuldkornshvedemel kan også sagtens bruges. Derudover kan der, sammen med chokoladen, også tilsættes forskellige hakkede nødder.
Hvis du ikke lige står og har overmodne og bløde bananer, så kan bananerne blendes med en stavblender i stedet for at moses med en gaffel.
Jeg har også andre opskrifter på bananbrød f.eks. dette svampede bananbrød, som nærmere er en slags kage, bananbrød med kokos eller glutenfri bananbrød med chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Bananbrød med havregryn og kardemomme
3 store bananer, gerne overmodne
3 store æg
115 g sigtet hvedemel eller speltmel
65 g havregryn
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, hakket
Fremgangsmåde
Bananbrød med havregryn og kardemomme
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Mos bananerne med en gaffel og pisk æggene sammen med bananerne. Vend mel, havregryn, kardemomme og bagepulver i og vend til sidst chokoladen i dejen.
Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i formen og bag bananbrødet i ca. 30-35 minutter. Lad bananbrødet afkøle og server det. Velbekomme!