Bagte rødbeder – Opskrift på ovnbagte rødbeder, som er skønt tilbehør til aftensmaden og i salater. Rødbeder er sådan en dejlig rodfrugt, og rødbede smager så skønt, når den skæres i tern vendes med olie, salt og peber og bages i ovnen. Rødbederne får et skønt bid, men samtidig bliver de også lidt “seje” i konsistensen og får en dejlig sødme, når de bages i ovnen. Du kan sagtens lave en stor portion af de bagte rødbeder, og opbevarer dem på køl i en beholder, og så tage nogle ud, når du skal bruge dem. Prøv f.eks. denne grønkålssalat med bagte rødbeder, feta og mandler.
Rødbedeternene kan også vendes i honning, inden de kommer i ovnen eller de kan drysses med rosmarin eller timian. Prøv også at bage rødbederne sammen med løg og gulerødder. Rigtig god fornøjelse!
Bagte rødbeder
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bagte rødbeder
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skræl rødbederne og skær dem i tern. Kom dem i en skål med salt og olivenolie og bland det godt sammen. Hæld rødbederne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag rødbederne i ca. 20 minutter. Rør lidt i dem undervejs.
Server straks eller opbevar dem i en luftæt beholder i op til 1 uge på køl. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar