Bagte oliven med burrata – Opskrift på den lækreste appetizer med bagte oliven, hvidløg, chili, citron og burrata. Denne simple og virkelig smagfulde appetizer består af oliven der bages i ovnen sammen med hvidløg, skalotteløg, citron, chili, timian og olivenolie. Herefter toppes det med burrata, honning og basilikum. Hele herligheden serveres og spises med lækkert ristet brød til. Jeg har brugt oliven uden sten, da det er det nemmeste at spise. Jeg har brugt en blanding af grønne oliven og Kalamata oliven, hvilket giver en vidunderlig god smag.
Denne lækre ret kan serveres inden en sommermiddag, med et glas hvidvin er bobler til.
Prøv også min opskrift på confiterede tomater med burrata. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Bagte oliven med burrata
Ingredienser
Bagte oliven med burrata
400 g oliven uden sten, jeg har brugt kalamata og grønne oliven
6 fed hvidløg, skåret i tykke skiver
2 skalotteløg, skåret i tykke skiver
1/2 rød chili, skåret i skiver
1 citron, skåret i halve skiver
Et par kviste frisk timian
3 dl olivenolie
Derudover
2-3 burrata
Honning
Frisk basilikum
Ristet brød
Fremgangsmåde
Bagte oliven med burrata
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom ingredienserne i en støbejernsgryde eller et ildfast fad. Bag det hele i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Lad det afkøle en smule og pynt med burrata og basilikum. Dryp en smule honning udover burrata og server med ristet brød til. Velbekomme!