Bagt feta med tomater og pasta – opskrift på den bedste pastaret med bagt feta og tomater. Denne vegetariske pastaret er så lækker og meget nem at lave. Feta og tomater bages i ovnen sammen med krydderier, løg og hvidløg og vendes herefter sammen med pasta. Jeg så denne ret hos den svenske Influencer Victoria Törnegren, men den oprindelige opskrift er vidst fra denne finske blogger. Pastaretten er blevet meget populær, og det forstår jeg så godt! Det smager virkelig lækkert med de bagte tomater, bagt fetaost og selvfølgelig pastaen. Jeg har lavet retten med chiliflager, men frisk chili kan også bruges. Pastaen kan være en hvilken som helst pasta, her har jeg brugt fettuccine pasta. Server retten med en frisk grøn salat til. Prøv også min pastaret med tomatsauce og burrata eller one pot pasta med parmaskinke. Rigtig god fornøjelse!
Bagt feta med tomater og pasta
Ingredienser
Bagt feta med tomater og pasta
650 g små tomater, hele
1 løg, skåret i tynde strimler
2 fed hvidløg, presset
Olivenolie
Chiliflager
Friskkværnet peber
500 g fetaost/salatost, den fra Puck i den blå pakke
400 g pasta
Frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
Bagt feta med tomater og pasta
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bland hele små tomater med løg, hvidløg, godt med olivenolie, chiliflager og friskkværnet peber. Hæld det i et fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer fetaosten i midten af tomaterne. Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Skru ovnen op på 225 C og bag yderligere i 10 minutter til fetaosten har fået farve.
Kog imens pastaen.
Mas fetaost og tomater ud ved hjælp af en gaffel og bland det godt rundt. Tilsæt pastaen og vend det hele rundt. Server straks med frisk basilikum. Velbekomme!
Puck osten er altså ikke feta. Det er hvid komælke ost ergo salatost. Ret vigtig forskel på en madblog.
Okay, tak Eva.
Hvad er feta ost så lavet af Eva?
Kan man ikke komme det hele i en blender?
Jo, det kan man sagtens 🙂