Bagt blomkål med haydari

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt blomkål med haydari

 

Bagt blomkål med haydari – Opskrift på den lækreste side dish med cremet haydari dip, bagt blomkål med chilismør, friterede kapers og citron. Denne vegetariske ret er super lækker og er den perfekte side dish at servere til middagen. Retten består af en cremet haydari dip, som er bagte peberfrugter, som blendes med feta og andre lækkerier. Blomkålen som kommes ovenpå haydari bliver først stegt på panden og derefter bagt i ovnen med chilismør. Derudover pyntes retten med friterede sprøde kapers, citronskal og persille.

Friterede kapers er så nemt og hurtigt at lave. Der varmes blot neutral olie op i en gryde, så det dækker bunden. Herefter tilsættes der kapers, som friteres i et par minutter. De friterede kapers giver lige et salt og sprødt indspark til blomkålen.

Prøv også min opskrift på bagt spidskål med burrata og brunet smør eller min opskrift på bagte gulerødder med pesto. Rigtig god fornøjelse!

Bagt blomkål med haydari

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 50 min.

Ingredienser

Haydari
Bagt blomkål
Desuden

Fremgangsmåde

Haydari

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær hver peberfrugt i 4 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie udover og bag peberfrugterne i ca. 25 min. indtil de tager farve. Lad dem afkøle en smule.

Kom de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller blender og tilsæt også peberfrugt. Blend det hele sammen til en ensartet og cremet dip. Smag til med salt, peber og limesaft.

Bagt blomkål

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Fjern bladene fra blomkålshovedet og skær blomkål i 4 dele.

Varm en pande med olivenolie og steg de fire blomkålsstykker i ca. 3-4 minutter på hver side.

Smelt smør og tilsæt chilipasta.

Kom de stegte blomkålsstykker i et ildfast fad med bagepair. Drys med salt og fordel chilismør udover. Bag blomkål i 20 min.

Kom olie i en gryde eller en pande så det dækker bunden. Varm olien op. Tilsæt kapers og friter dem i et par min. indtil de folder sig ud. Læg kapers på køkkenrulle, der kan suge fedtet.

Smør haydari ud på en stor tallerken og læg de bagte blomkål på. Hæld det lækre smør, der er i fadet, udover. Drys med kapers, citronskal og persille. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar