Appelsinsauce – Opskrift på hjemmelavet sød og syrlig appelsinsauce med vaniljekorn. Denne appelsinsauce er super nem at lave og består kun af ganske få ingredienser, nemlig appelsinsaft, vaniljekorn og sukker. Appelsinsaucen laves ved at koge appelsinsaft med vanilje og sukker. Det skal koges ind til en let tyk sirup, hvorefter der tilsættes appelsinskal. Appelsinsaucen stilles på køl til den er kold, hvorefter den er klar til servering.
Appelsinsauce kan bruges til mange ting, men en af de bedste ting at bruge appelsinsaucen til er risalamande, i stedet for eller sammen med den klassiske kirsebærsauce. Appelsinsaucen kan også bruges til andre desserter f.eks. brownie med vaniljeis eller den kan serveres til vafler eller pandekager. Prøv også at bruge appelsinsaucen i drinks.
Det smarte ved appelsinsaucen er, at den kan laves klar et par dage før brug og så blot opbevares på køl. Jeg serverer den altid kold, så den ikke smelter isen eller risalamanden. Men man kan godt lune den lidt inden servering, hvis man bedre kan lide, at den er varm. Rigtig god fornøjelse!
Appelsinsauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom appelsinsaft i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i gryden og kog op under omrøring.
Lad appelsinsaucen koge ind, uden låg, i ca. 30 min. indtil den er blevet lidt tykkere og er reduceret.
Tilsæt appelsinskal og hæld appelsinsaucen i en bøtte med låg og opbevar den på køl, hvor den kan holde sig i op 1 uge ca. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar