Appelsinsauce – Opskrift på hjemmelavet sød og syrlig appelsinsauce med vaniljekorn. Denne appelsinsauce er super nem at lave og består kun af ganske få ingredienser, nemlig appelsinsaft, vaniljekorn og sukker. Appelsinsaucen laves ved at koge appelsinsaft med vanilje og sukker. Det skal koges ind til en let tyk sirup, hvorefter der tilsættes appelsinskal. Appelsinsaucen stilles på køl til den er kold, hvorefter den er klar til servering.
Appelsinsauce kan bruges til mange ting, men en af de bedste ting at bruge appelsinsaucen til er risalamande, i stedet for eller sammen med den klassiske kirsebærsauce. Appelsinsaucen kan også bruges til andre desserter f.eks. brownie med vaniljeis eller den kan serveres til vafler eller pandekager. Prøv også at bruge appelsinsaucen i drinks.
Det smarte ved appelsinsaucen er, at den kan laves klar et par dage før brug og så blot opbevares på køl. Jeg serverer den altid kold, så den ikke smelter isen eller risalamanden. Men man kan godt lune den lidt inden servering, hvis man bedre kan lide, at den er varm. Rigtig god fornøjelse!
Appelsinsauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom appelsinsaft i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i gryden og kog op under omrøring.
Lad appelsinsaucen koge ind, uden låg, i ca. 30 min. indtil den er blevet lidt tykkere og er reduceret.
Tilsæt appelsinskal og hæld appelsinsaucen i en bøtte med låg og opbevar den på køl, hvor den kan holde sig i op 1 uge ca. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar