Æbledonuts med butterdej – Opskrift på friske æbler skåret skiver bagt med butterdej og serveret med karamelsauce. Disse æbledonuts eller indbagte æbleringe er super lækre og nemme at lave. Æbledonuts består af friske æbler, som skæres i skiver. Skiverne udhules, for at fjerne kernehuset og lave et hul, så de først dyppes i kanelsukker og efterfølgende vikles ind i strimler af fersk butterdej. Æbledonuts pensles med æg og drysses med mere kanelsukker og bages til de er gyldne.
Jeg udstikker kernehuset med bunden af en tyl, men man kan også skære det ud med en skarp kniv. Det vigtige er bare, at man får skåret et hul, sådan så butterdejsstrimlerne kan vikles ind igennem hullet og rundt om æblet.
Jeg serverer æbledonuts med denne karamelsauce.
Kanelsukker er, som navnet antyder, kanel blandet med sukker. Man kan selv nemt lave kanelsukker, men man kan altså også købe kanelsukker, der er blandet.
Disse æbledonuts er et super lækkert og hyggeligt projekt at bage med børn i køkkenet. De indbagte æbleringe kan serveres med karamelsauce, men de kan også serveres med is eller chokoladesauce. I stedet for at servere med karamelsauce, så kan de også serveres med sirup eller honning. Rigtig god fornøjelse!
Æbledonuts med butterdej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skær æblerne i tykke skiver (ca. 5 skiver af hvert æble). Udstik kernehuset med en udstikker, f.eks. bunden af en tyl. Vend hver æbleskive i kanelsukker.
Skær butterdejspladen i tynde strimler (ca. 20 stk.), og vikl to butterdejstrimler om hver æbleskive igennem hullet, så æbleskiven er dækket af butterdej (se video).
Læg æbleskiverne med butterdej på en bageplade og pensl med sammenpisket æg. Drys med ekstra kanelsukker. Bag æbledonuts i ca. 15 min. eller indtil de er gyldne. Server straks med karamelsauce. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar