Æblebrud – Opskrift på store og svampede æblebrud med kanel og chokolade. Disse skønne æblebrud er helt vildt lækre. Bollerne eller brudene er super svampede og luftige pga. æblerne og yoghurten i dejen, som holder bollerne dejlig fugtige og svampede.
Brudene laves ved at lave en dej, som hæver og som efterfølgende hældes ud på bordet. Der laves en lille fordybning i dejen, hvor chokoladen, revet æble og 2 æg i. Herefter hakkes dejen rundt, så både æg, æble og chokolade fordeles godt i dejen. Derefter deles dejen ud til boller, som bages. Æblebrudene laves ligesom mine gulerodsbrud, som er ret så populære. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør.
Æblebrudene kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte boller til morgenmaden. Bollerne er desuden helt perfekte til fryseren og til madpakken. Rigtig god fornøjelse!
Æblebrud
Ingredienser
ÆblebrudFremgangsmåde
Æblebrud
Kom gær, mælk, yoghurt, sukker, kardemomme og kanel i en røreskål.
Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen med dejkrogen.
Tilsæt blødt smør, imens der æltes.
Dejen skal æltes godt til den slipper skålen og er blevet blank og smidig.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1.5 time ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Klem revet æble fri for væske.
Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel.
Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med revet æble, æg og hakket chokolade.
Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen.
Brug en bagespade eller en paletkniv.
Del dejen i 14-16 lige store stykker.
Beklæd 1-2 bageplader med bagepapir og sæt æblebrudene på bagepapiret.
Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
Drys med perlesukker og mandelsplitter.
Bag bollerne i ca. 15-18 minutter eller indtil de er gyldne.
Lad æblebrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej, hvor længe skal de hæve?
Det står i opskriften 🙂 Først 1,5 time og så 15 min.