Glædelig 22. december. De bedste chokoladekarameller dyppet i mørk chokolade er lige præcis, hvad jeg har at byde på i dag. Hvis du kun skal lave en julegodte i år, så lad det være disse chokoladekarameller. De smager så englene synger. De smager faktisk lige som en “slentre bar” fra Karamel Kompagniet, dog med chokolade karamel i stedet for. Jeg har lavet en stor portion karamel, da jeg giver nogle af karamellerne væk til venner og familie, pakket fint ind. Dog kan man sagtens lave en mindre portion. Jeg har ikke dyppet alle karamellerne i chokolade. Det tager lidt tid at koge massen ind til karamel, men det er alt ventetiden værd. I opskriften har jeg skrevet, at det ca. tager en time for massen at blive til en tyk karamel på 125 C, men måske tager det kortere eller længere tid hos dig – det er meget forskelligt. Rigtig god fornøjelse!
Chokoladekarameller
Ingredienser
Chokoladekarameller (ca. 60 stk.)Fremgangsmåde
Chokoladekarameller
Kom piskefløde, sukker, sirup og kakao op i en stor tykbundet gryde. Kog det op ved middelvarme til det begynder at boble. Det tager ca. 1 time før karamelmassen er klar. Husk at røre i massen undervejs. Når massen er 125-126 C er den færdig. Den skal være tyk og boblende. Rør smør ned i den varme karamelmasse og hæld den op i en form på ca. 30×30 cm beklædt med bagepapir. Lad karamellen stå på køkkenbordet i 1 time og stil den herefter på køl indtil karamellen har sat sig.
Hvis du vil overtrække karamellerne med chokolade så skal du smelte chokoladen over vandbad. Skær herefter karamellerne ud i passende størrelse og dyp hver karamel i chokolade. Placer karamellerne på et skærebræt beklædt med bagepapir og stil dem på køl indtil chokoladen er størknet. Pak karamellerne ind i mellemlægspapir og opbevar dem køligt. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar