En lille ekstra juleopskrift har sneget sig ind på bloggen i dag, og det er en opskrift på sprøde ingefærsmåkager, der smager dejligt af ingefær og citron. Småkagerne er virkelig nemme at lave og dejen behøver ikke at ligge på køl, ligesom med mange andre julesmåkager. Disse småkager er forholdsvis nye i vores familie, vi bagte dem også sidste år og vi synes alle sammen, at de smagte så godt! Jeg har lavet småkagerne lidt store, men de kan sagtens laves mindre, så skal de blot have mindre tid i ovnen. Opbevar kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig længe. Det er dog vigtigt at småkager ikke er for bløde, for så kan de ikke holde sig særligt længe. Rigtig god fornøjelse!
Ingefærsmåkager med citron
Ingredienser
Ingefærsmåkager (ca. 28 store småkager eller 56 små)Fremgangsmåde
Ingefærsmåkager
Smuldre hvedemel og smør sammen til det ligner savsmuld. Tilsæt rørsukker, stødt ingefær, frisk ingefær, citronskal, nelliker, salt og natron og bland det rundt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med hænderne.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær dejpølserne ud i 28 stykker af ca. 2×2 cm og tril dem til kugler. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kuglerne på og tryk dem lidt flade. Sørg for at der er mellemrum mellem hver kugle. Bag kuglerne i ca. 16-20 minutter (afhængig ag hvor store småkagerne er) til de bliver gyldne og sprøde og ikke for bløde. Men hold gerne øje med kagerne undervejs, da ovne er forskellige, så måske skal dine have mere eller mindre. Spis småkagerne med det samme eller opbevar dem i en kagedåse et tørt sted. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar