Koldhævet foccacia brød med oliven og oregano, som jeg har lavet ud fra min opskrift på sprøde og luftige boller. Det er helt vildt så populær den opskrift er! Det er faktisk min mest læste opskrift og her gik jeg og troede, at I var mest til kager 🙂 Selve grunddejen kan bruges til mange forskellige brød og boller tilsat forskellige slags mel, kerner og fyld. Dette foccacia brød har jeg bagt med speltmel og hvedemel, for at give det ekstra smag og en anden tekstur. Brødet er med olivenolie, oliven (både sorte og grønne), frisk oregano, som jeg har så meget af ude i min have, og tilsidst drysset med havsalt! Brødet er koldhævet, men hvis du ikke har tid til det, så kan du i stedet for tilsætte 50 g gær og blot lade dejen hæve 1 time, så går det nemlig meget hurtigere. Prøv også dette lækre foccacia brød med feta, urter og tomater. Brødet kræver ingen brug af røremaskine, så det er virkelig nemt og hurtigt at lave. Rigtig god fornøjelse!
Koldhævet foccacia brød med oliven og oregano
Ingredienser
Foccacia brødFremgangsmåde
Foccacia brød
Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål til køkkenmaskinen. Tilsæt honningen og rør det rundt med en træske. Bland mel og salt sammen og rør det i dejen lidt adgangen, indtil dejen får en ensartet konsistens. Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal ligne havregrød. Lad dejen hvile i 15 minutter. Kør dejen på højeste hastighed med den flade krog (K’et) i ca. 10 minutter indtil dejen er blank og ensartet. Skift den flade krog ud med maskinens dejkrog og kør dejen igen indtil den slipper bunden og “kravler op ad krogen”. Dejen skal være helt blank, smidig, våd og elastisk (den ligner ikke en klassisk bolledej). Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve på køl til dagen efter. Ca. 30 minutter før dejen har hævet færdigt tændes ovnen på 250 C varmluft. Hæld dejen forsigtigt i et fad beklædt med bagepapir. Pynt dejen med olivenolie, oliven, oregano og salt. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter. Det skal være sprødt og lyde hult, når du banker på det. Lad herefter brødet køle af på en rist, så det holder sig sprødt. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar