Blommetrifli med ingefær og råcreme er en lækker efterårsdessert. Det flyder med blommer i de danske haver lige nu, og de er perfekte at bruge til sådan en lækker omgang trifli. Jeg har lavet triflien med en blommekompot smagt til med ingefær, hjemmelavet råcreme, knuste makroner og en god klat flødeskum. Råcremen kan skiftes ud med en lækker hjemmelavet kagecreme og makronerne kan også skiftes ud med f.eks. ristede nødder. Der er mange måder at lave trifli på, og jeg har også en anden version, med rabarber, med sprøde havregryn og mascarponecreme. Lav gerne blommekompotten dagen i forvejen, men saml helst triflien lige inden servering, så undgår du at makronerne bliver bløde. Rigtig god fornøjelse!
Blommetrifli med ingefær og råcreme
Ingredienser
BlommekompotFremgangsmåde
Blommekompot
Skyl blommerne skær dem over og fjern stenen. Kom de halve blommer i en gryde med vand, vaniljestang og ingefær. Varm blommerne langsomt op til der trækkes saft ud. Tilsæt sukker og kog blommerne ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag evt. til med lidt mere sukker afhængig af hvor sure blommerne er. Rør kartoffelmel ud i en smule vand og tilsæt under omrøring til den kogende blommekompot og lad det koge med et øjeblik. Kom den færdige kompot i et skoldet glas og lad det køle af. Opbevar det på køl indtil du skal samle triflien.
Læg ingredienserne lagvis i 4-6 fine glas: Først makroner, derefter blommekompot og så råcreme. Fortsæt med de 3 lag til du synes der er nok i glasset. Slut med en god klat flødeskum og lidt knuste makroner. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar