Blinis med stenbiderrogn - Perfekt med hjemmelavet blinis til nytår

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blinis med stenbiderrogn

Hjemmelavede blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, dild, rødløg og citronskiver. Blinis bages traditionelt med boghvedemel, der giver en lidt mere grov stuktur og “grovere” smag, som jeg synes passer rigtig godt til fyldet. Du kan dog sagtens bage dem med almindeligt hvedemel. Blinis er en fin og hurtig forret/appetizer at servere og de kan også toppes med f.eks. røget laks, rejer og kaviar. Hvis du er ligeså vild med stenbiderrogn som jeg er, så skal du også prøve denne kartoffelpizza med stenbiderrogn og burrata. God fornøjelse!

Den bedste blinis opskrift

De her blinis er i virkeligheden ret nemme at lave. Selve dejen tager ikke længere end 10 minutter at lave. Det er stegningen af de små blinis, der tager tid. Særligt hvis du skal lave mange. Du kan enten vælge at bruge en blinispande, hvor der på forhånd er lavet små huller, der giver den perfekte blinis størrelse. Ellers tager du bare en stor almindelig pande og hælder dej på, så det giver en passende størrelse.

Blinis med stenbiderrogn

Ingredienser

Blinis (ca. 30 stk.):
Pynt:

Fremgangsmåde

Blinis:

Kom boghvedemel, kærnemælk, salt og æg i en skål, og pisk det sammen til en sej, lidt tyk dej. Lige inden blinis’ne skal bages, røres natronen ud i en lille smule kærnemælk og blandes i dejen. Bag små blinis-pandekager i smør ved middelvarme.

 

Pynt de nybagte blinis med creme fraiche, stenbiderrogn, hakket rødløg, dild og citronskiver. Spis dem med det samme, så smager de allerbedst. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Kan man købe færdige blinis?

Ja, det kan du godt. Har du lyst til lækre blinis med stenbidderrogn, men gider du ikke at lave dem selv, så kan du godt købe dem. Du kan få dem i de fleste supermarkeder (især op til nytår), hvor du kan finde dem på køl. De smager dog ekstra lækkert, hvis du laver dem selv. Men er tiden ikke til det, er det jo sådan det er.

Kan man opvarme blinis?

Ja, det kan du godt. Det er især en fordel, hvis du skal have gæster, og du ikke gider stå med det hele i sidste øjeblik. Lav dine blinis om formiddagen eller dagen før og lun dem op på en pande eller i en ovn ved lav varme. Så er de så gode som nye igen.

 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar