Gullashsuppe – Opskrift på klassisk og autentisk ungarsk gullashsuppe med mørt oksekød i krydret suppe med paprika og kartofler. De fleste kender nok gullashsuppen fra skiferie, hvor den tit serveres på frokostrestauranterne i alperne. Gullash suppe stammer oprindeligt fra Ungarn, og det er en super skøn og smagfuld suppe. Jeg har fået opskriften af min søsters ungarske kollega, og opskriften stammer fra hans bedstemor, så det er altså en helt original og klassisk opskrift, hvor jeg har indført ganske få justeringer.
En gullashsuppe består af oksekød, som simrer mørt i en smagfuld suppe med bl.a. paprika, tomat, peberfrugt, gulerødder, bladselleri, knoldselleri og kartofler. Jeg bruger oksebov, men det kan også være oksespidsbryst eller okseskank, som nogle gange kaldes “gammeldags oksesteg” i supermarkedet. Det skal bare være noget oksekød, som giver god smag og bliver mørt, når det koges. Det er forskelligt, hvad suppen serveres med, her har jeg serveret den med fed creme fraiche og frisk persille. Og så er suppe jo altid super dejlig med hjemmebagt flute til. Sådan en simreret som gullash er skøn at servere i de kolde måneder, og det er en perfekt weekend-ret. Suppen kan også sagtens fryses ned, så der er nem aftensmad til de mere travle dage. Prøv også min opskrift på cremet kyllingesuppe. Rigtig god fornøjelse!
Gullashsuppe
Ingredienser
GullashsuppeFremgangsmåde
Smelt 25 g af smørret i en stor gryde og brun kødet af. Tag kødet over i en skål og svits løgene til de er “klare” i gryden i. Drys paprika på. Tilsæt hvidløg, tomat, peberfrugt, bladselleri og tomatpuré og svits i et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden (med kødsaften).
Hæld vand på, så det dækker kødet (ca. 5 dl) og smuldr bouillonterningerne heri. Læg låg på og lad suppen simre i ca. 1-1,5 time til kødet er mørt. Rør i suppen undervejs.
Tilsæt gulerødder, knoldselleri og kartofler og hæld igen vand på (7,5 dl). Tilsæt sennep og spidskommen. Læg låg på og lad suppen simre i ca. 30 min eller til kartoflerne er helt møre. Smag suppen til med salt og peber og evt. ekstra af krydderierne.
Hvis du synes, at suppen er for tynd, så kan den tyknes lidt med meljævning (mel rørt ud i vand), som hældes i under omrøring, imens suppen koger op.
Server den varme suppe med creme fraiche og frisk persille. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar