Wienersalat - Nem kartoffelsalat med pølser

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Wienersalat

Wienersalat – Opskrift på nem kartoffelsalat i en lækker dressing med pølser. Wienersalat er en klassisk frokostsalat eller pålægssalat, som smager skønt som den er eller ovenpå en skive rugbrød. Wienersalat består af en lækker dressing med creme fraiche, mayonnaise, rødløg i tern og sennep, hvor der vendes kogte kartofler i tern i samt pølser i skiver. Det er en perfekt ret at servere til frokost, som nem aftensmad eller den kan tages med på picnic.

Der er mange måder at lave sådan en omgang wienersalat på. Den klassiske wienersalat er enten med røde pølser eller wienerpølser, som er kogte. Man kan bruge lige de pølser man kan lide, måske har du nogle tilovers fra aftensmaden, så er de perfekte at bruge i denne salat. Jeg kan bedst lide at pølserne er stegte, men det kan man jo helt selv vælge om de skal være eller om de blot skal være kogte.

Jeg smager dressingen til med sennep og her kan du bruge f.eks. sød fransk sennep, dijon sennep eller Taffel sennep. Der er også rødløg i fine tern i dressingen og der kan også tilsættes syltede agurker i tern. Prøv også min opskrift på grøn kartoffelsalat med krydderurter eller min opskrift på bearnaise kartoffelsalat. Rigtig god fornøjelse!

Wienersalat

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Rør creme fraiche sammen med mayonnaise, sennep, rødløg og hvidvinseddike. Smag til med salt og peber.

Skær kartofler i tern og pølserne i skiver. Vend det forsigtigt i dressingen. Kom wienersalaten i en skål eller et fad og pynt med hakket purløg. Opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar