Kanelsnegle med æblefyld og karamel – Opskrift på ekstra svampede og snaskede kanelsnegle med remonce, karamelliserede æbler, marcipan, flødeostcreme og karamel. Disse snegle er lavet udfra min meget populære opskrift på snaskede snegle, som inden de bages, overhældes med piskefløde. Piskefløden gør sneglene endnu mere snaskede og saftige og de får den bedste konsistens. Derudover smøres de færdigbagte kanelsnegle med en nem flødeostcreme og hjemmelavet karamel, som bare passer så godt til kanelsneglene.
Selve dejen er lavet uden æg, så opskriften kan laves i en vegansk udgave ved at bruge vegansk smørbar og vegansk fløde. I stedet for cremen og karamellen, så kan sneglene sagtens bare toppes med glasur. Rigtig god fornøjelse!
Kanelsnegle med æblefyld og karamel
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt, sukker, kardemomme, salt og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remonce
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Æblefyld
Smelt smør og brun farin på en pande ved middelvarme. Tilsæt æbler i tern og steg dem til de er karamelliseret. Lad dem afkøle.
Flødeostcreme
Pisk ingredienserne sammen til en ensartet creme.
Karamel
Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at røre i gryden. Kog det indtil det bliver brunt. Hæld fløde i under omrøring og tilsæt smør. Lad det koge et par minutter til det bliver en tyk karamel. Tilsæt salt og hæld det op i en lille skål og lad det afkøle.
Sådan laver du sneglene
Rul dejen ud til en firkant på 60×45 cm på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på dejen. Fordel æblerne (undgå at få for meget af væsken med) på remoncen og drys med revet marcipan. Rul dejen til en “pølse”. Skær ud til ca. 16 snegle i alt og kom dem i et fad eller bradepande beklædt med bagepapir (mit fad er 28×35 cm). Lad sneglene efterhæve i 20 min.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Hæld fløden udover sneglene og bag dem i ca. 20-25 min. Lad sneglene afkøle. Smør cremen samt karamellen ud på. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar