Andebryst med orangesauce - Andebryst á l’orange

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Andebryst med orangesauce

Andebryst med orangesauce – Opskrift på sprød og saftig andebryst i orangesauce. Denne ret hedder også canard á l’orange eller andebryst á l’orange og er andebryst der først steges sprøde på fedtsiden og herefter steges de videre på den anden side. Andebrysterne skæres i skiver og der hældes den lækreste appelsinsauce over. Den syrlige og friske appelsinsauce passer perfekt med den lidt fede and. Det er en skøn efterårs og vinterret, som også sagtens kan serveres til Mortens Aften eller til julefrokosten.

Andebrysterne kan serveres med en kålsalat f.eks. denne grønkålsalat med bagte rødbeder. Server også disse sprøde ovnkartofler til, så har du altså en super dejlig middag. Rigtig god fornøjelse!

Andebryst med orangesauce

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 45 min.
I alt + 50 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Snit fedtet på andebrysterne uden at skære ned i selve kødet. Varm en stegepande op uden fedtstof. Læg andebrysterne med fedtsiden nedad på den meget varme pande og brun dem grundigt i ca. 5-7 min. Vend andebrysterne om og drys med lidt salt og peber. Skru ned for varmen, og dæk stegepanden med et låg. Steg videre ved lav varme i ca. 20 min, til kødet netop er gennemstegt.

Tag andebrysterne af panden, og lad dem trække ca. 15 min på et skærebræt, imens du laver saucen. Smelt honningen i andefedtet på panden, og tilsæt appelsinsaft. Kog saucen igennem, og smag til med andebouillon. Skær andebrysterne i fine skiver, læg dem på et varmt fad og hæld den varme orangesauce over. Server straks.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar