Æblekompot med kanel - Hjemmelavet æblekompot med kanel

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblekompot med kanel

Æblekompot med kanel – Opskrift på nem og lækker hjemmelavet vaniljeprikket æblekompot med kanel. Denne opskrift på æblekompot er så nem og kan laves hurtigt. Kompotten består af madæbler i tern, sukker, vaniljestang, kanelstænger, citronsaft og vand.

Når man laver sådan en æblekompot, så er det allerbedst med madæbler, da madæbler koger bedre ud. Farven på kompotten afhænger også af, hvilken sort der bruges, f.eks. er det smukt at bruge Discovery æbler, som har en rød skræl, som der giver en smuk farve til kompotten. Der kan nemt justeres i mængden af sukker og citronsaft, afhængig af hvor syrlige eller søde dine æbler er.

Brug æblekompotten på skyr, yoghurt, havregrød, pandekager eller på risengrød. Kompotten kan også bruges som marmelade på brød eller til gammeldags æblekage. Kompotten kan holde sig på køl i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!

Æblekompot med kanel

Opskrift til 2-4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær æblerne i tern, behold gerne skrællen på.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas vaniljekorn sammen med lidt af sukkeret. Kom æbler i tern, vaniljesukker, sukker, kanelstænger, citronsaft og vand op i en gryde. Kom låg på og bring det forsigtigt i kog.

Kog æblerne møre i ca. 20-30 min. og rør i dem undervejs. Fjern herefter kanelstænger og vaniljestang. Afhængig af, hvor meget æblerne er kogt ud, så kan de moses lidt mere med en gaffel, sådan så der stadig er æblestykker i. Ellers kan kompotten også sagtens stavblendes. Kom kompotten i et glas med låg og opbevar på køl. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar