Basque burnt chokolade cheesecake – Opskrift på cremet basque burnt cheesecake med chokolade og kiksebund. Denne basque burnt cheesecake stammer fra USA, og er cheesecake fyld der normalt bliver bagt uden den klassiske kiksebund. Cheesecake fyldet bliver bagt ved høj temperatur og får derved den let brændte overflade. Den er meget nem at lave, men den skal laves dagen inden servering, da den skal stå på køl og sætte sig. Cheesecaken er dejlig blød og cremet i midten, præcis som en almindelig frisk cheesecake. Jeg har her spicet basque burnt cheesecaken op og alligevel bagt den med en kiksebund, som kun består af Bastogne kiks og smør. Derudover er der smeltet chokolade samt kakao i selve ostecremen og det smager så dejligt.
Pisket creme fraiche
Jeg serverer denne kage med pisket creme fraiche. Pisket creme fraiche laves ved at komme creme fraiche 38% i en foodprocessor og køre det indtil det bliver en tyk og fast creme. Det skal være 38% for ellers kan det ikke piskes luftigt. Jeg tilsætter lidt vaniljesukker, men det kan man sagtens undlade.
Prøv også min anden opskrift på basque burnt cheesecake med tiramisu. Rigtig god fornøjelse!
Basque burnt chokolade cheesecake
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Tænd ovnen på 240 C varmluft.
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse.
Hæld kiksemassen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden og siderne. Pres massen godt ned i bunden. Bag kiksebunden i 6 min.
Basque burnt chokolade cheesecake
Smelt chokoladen og lad den afkøle let. Pisk flødeost, sukker, vanilje og salt godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, imens der fortsat piskes. I en lille skål røres mel og kakao ud i fløden lidt ad gangen, så der ikke er klumper i. Hæld mel/fløde blandingen op i flødeosten og pisk til en ensartet og lind masse. Tilsæt chokoladen og pisk godt.
Hæld massen på den forbagte kiksebund og bag i ca. 25 min. Læg evt. et stykke stanniol over kagen, hvis den begynder at blive sort, inden den er bagt. Kagen skal være “blævrende”, når den tages ud af ovnen.
Sæt kagen på køl min. 6 timer, men gerne natten over.
Pisket creme fraiche
Kom creme fraiche og vaniljesukker i en foodprocessor og blend det til det er luftigt og fast.
Befri cheesecaken fra formen og server den med pisket creme fraiche. Drys evt. med lidt havsalt på kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar