Kartoffelfad med laks - Nem aftensmad med kartofler og laks i fad

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kartoffelfad med laks

Kartoffelfad med laks – Opskrift på nem og lækker aftensmad med kartofler og grøntsager bagt i fad med laks og pesto. Denne aftenret er super god og nem at lave. Retten består af kartofler, gulerødder, porrer, løg og hvidløg som kommes i et ildfast fad. Der hældes hvidvin, sødmælk, fløde og muskatnød udover. Fadet bages først i ca. 40 minutter og herefter bages fadet videre med laksen på, som smøres med pesto og citronskiver. Det er en super god ret til hverdagene, men den kan også sagtens spises i weekenderne.

Prøv også at komme andre rodfrugter i eller broccoli. Prøv også denne opskrift på bagt laks i fad med æbler, som serveres med ris. Rigtig god fornøjelse!

Kartoffelfad med laks

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning + 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom kartofler i halve skiver, porre i skiver, gulerødder i halve skiver, løg og hvidløg op i et stort ildfast fad.

Bland hvidvin, sødmælk, piskefløde, muskatnød og salt/peber sammen og hæld det udover grøntsagerne i fadet.

Forbag grøntsagerne i 40 min.

Læg herefter laksen ovenpå de forbagte grøntsager (du kan evt. fjerne skindet først). Smør pesto på laksen og fordel citronskiverne på. Krydr med salt og peber og bag yderligere i 25 min.

Server straks herefter. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Gode tips til dit kartoffelfad med laks

Når du skal lave kartoffelfad med laks , er der nogle gode tricks, der kan gøre retten endnu bedre. Start med at vælge friske kartofler og lækker laks, da det virkelig gør en forskel. Skær kartoflerne i ensartede skiver, så de bliver bagt jævnt og bliver dejligt møre.

For lidt ekstra smag kan du presse lidt citronsaft over retten og tilsætte frisk dild – det giver en super lækker, frisk smag, der passer perfekt til laksen. Hvis du vil have lidt sprødhed, så drys nogle brødkrummer eller hakkede nødder over fadet, inden det går i ovnen.

Husk at holde øje med bagetiden, så laksen ikke bliver tør; den skal være saftig og let flage, når den er klar. Server kartoffelfadet med en frisk salat eller nogle dampede grøntsager for et lækkert og sundt måltid!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar