Skagenslapper – Opskrift på hjemmebagte koldhævede skagenslapper med solsikkekerner, blå birkes og sesamfrø. Hjemmebagte rundstykker er en vaskeægte luksus at nyde til morgenmad i weekenden. Disse skagenslapper er koldhævede og de er virkelig nemme at lave. Dejen skal æltes på maskine, så den bliver blank og smidig og danner de flotteste lufthuller i de færdigbagte boller.
Der er vidst lidt delte meninger om, der både skal blå birkes og sesamfrø på skagenslapper. I hvert fald er der solsikkekerner i bunden, og så kan du drysse lige de frø på, som du bedst kan lide. Prøv også min opskrift på sprøde og luftige boller. Rigtig god fornøjelse!
Skagenslapper
Ingredienser
SkagenslapperFremgangsmåde
Skagenslapper
Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt hvedemel, stenformalet hvedemel og salt. Ælt dejen i ca. 5-10 min. eller indtil dejen slipper skålen og bliver blank og smidig. Dejen skal være våd og klistret.
Smør en bøtte eller skål med lidt olie og hæld dejen heri. Koldhæv dejen i køleskabet i 10-14 timer.
Tænd ovnen på 250 C varmluft med en bageplade i eller et bagestål. Sæt også en til bageplade nederst i ovnen.
Hæld solsikkekernerne ud på bordet og hæld dejen ud på. Drys med sesamfrø og blå birkes og tryk dem let ned i dejen. Del dejen i ca. 12 lige store stykker med en dejspatel.
Placer bollerne på et stykke bagepapir og før dem ind i ovnen på bagestålet. Hæld kogende vand i den nederste bageplade, så der dannes damp og bag bollerne i ca. 10-12 min. eller indtil de er gyldne. Afkøl skagenslapper på en bagerist og server dem. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvor meget vand hælder du ca i den nederste bageplade?
Det plejer at passe med ca. 1 L 🙂