Spicy ris i fad med kylling - Ris bagt med sauce og kylling

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Spicy ris i fad med kylling

Spicy ris i fad med kylling – Opskrift på nem og hurtig ret med ris bagt i spicy sauce med kylling og bacon. Denne ret er super lækker og nem at lave. Retten laves ved at stege kylling i krydderier og koge ris. De kogte ris hældes i et ildfast fad med kyllingen og ovenpå hældes en lækker sauce af madlavningsfløde, creme fraiche, Sweet chili sauce og Sambal Olek. Retten bages i ovnen og toppes efterfølgende med sprødt bacon i tern. En super god hverdagsret, som kan varieres. Der kan f.eks. tilsættes grøntsager til retten eller den kan serveres med en salat.

Retten er lidt spicy, da der er Sambal Olek i, som er chilisauce eller chilipasta, men det kan man tilsætte lidt mere eller mindre af, afhængig af hvor stærk man ønsker retten. Rigtig god fornøjelse!

Spicy ris i fad med kylling

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 25 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 C varmluft

Vend kylling, skåret i tern, med krydderier, salt og peber.

Steg kyllingen i olivenolie. Det skal ikke være helt gennemstegt.

Kog risene som angivet på pakken.

Bland madlavningsfløde, creme fraiche, sweet chili sauce og Sambal Olek.

Kom de kogte ris i et ildfast fad.

Fordel stegt kylling på risene og hæld saucen udover. Bag det i ca. 25 min.

Steg bacon sprødt imens.

Drys bacon og krydderurter på den færdige ret.

Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Når du skal lave spicy ris i fad med kylling, er der nogle gode tips, der kan gøre retten endnu bedre. Start med at vælge kvalitetskylling; det gør en kæmpe forskel. Hvis du har tid, så marinér kyllingen i krydderier som chili, paprika og hvidløg et par timer før – så bliver den virkelig lækker!

Sørg for at brune kyllingen lidt, inden den kommer i fadet, så den får en god skorpe. Du kan også smide nogle grøntsager som peberfrugt, majs eller broccoli i risene for ekstra smag og farve. Hvis du vil have mere varme, så drys lidt ekstra chiliflager over.

Hold øje med bagetiden, så risene ikke bliver tørre. Når retten er færdig, kan du drysse lidt frisk koriander eller persille over for et friskt touch. Det bliver en super lækker og fyldig ret!

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar