Cremet orzo med tomat – Opskrift på cremet tomatsauce med orzo og tomatsalat. Denne ret er super lækker og nem at lave. Orzo er små pastaer, som er formet som et stort riskorn. Orzo egner sig perfekt til cremede retter og kan også erstattes af ris i risotto. Denne ret minder egentlig lidt om en risotto, dog med pasta i stedet for ris. Retten består af en cremet tomatsauce med mascarpone, balsamico glaze, parmesan og basilikum, som orzoen tilberedes i.
Retten serveres med en frisk og simpel tomatsalat med basilikum og parmesan. Det er en lækker vegetarisk ret, men den kan sagtens serveres med sprødtstegt parmaskinke eller grillet kyllingebryst. Prøv også min opskrift på orzo med citron og ricotta. Rigtig god fornøjelse!
Cremet orzo med tomat
Ingredienser
Cremet orzo med tomatFremgangsmåde
Cremet orzo med tomat
Svits løg og hvidløg i olivenolie i en gryde.
Tilsæt oregano, paprika og tørret chili og steg med i et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon, hakkede tomater og piskefløde på og tilsæt orzo.
Lad det simre i 2 min.
Tilsæt mascarpone og balsamico glaze.
Lad det små koge i ca. 12 minutter under omrøring eller indtil orzo er færdigkogt.
Smag til med salt og peber og vend parmesan og basilikum i.
Tilsæt mere væske, hvis der er behov for det.
Tomatsalat
Bland halve tomater med basilikum, olivenolie og salt og peber i en skål.
Stil til side indtil brug.
Server cremet orzo med tomatsalat og parmesan. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor har du købt orzo ??
Dem har jeg købt i SuperBrugsen, men de kan stort set købes alle steder. De står ved ris og pasta 🙂
Kan man evt bruge mere fløde i stedet for mascarpone? Eller har du et andet forslag til hvad det kan erstattes med?
Ja, mere fløde og ellers kan der bruges ricotta eller flødeost 🙂