Friterede oliven - Opskrift på sprøde friterede oliven fyldt med ricotta

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Friterede oliven

Friterede oliven – Opskrift på sprøde friterede oliven fyldt med ricotta og serveret med jalapenos mayonnaise. Den lækreste måde at servere oliven på må være denne: Fyld grønne oliven uden sten med ricotta, paner dem i mel, æg, panko, friter dem og nyd dem med en hjemmelavet mayonnaise med jalapenos. Jeg bruger grønne oliven, da jeg synes de smager bedst. Her har jeg brugt nogle, der har ligget i lage med urter, men det kan også bare være helt neutrale oliven. De friterede oliven smager bedst lige, når de er friteret, men de kan altså også sagtens stå ude på køkkenbordet et par timer før de serveres, de holder sig nemlig sprøde.

Jalapenos mayonnaisen er super nem at lave og smager skønt til de friterede oliven. Det kan også sagtens være en anden slags mayo. Rigtig god fornøjelse!

 

Friterede oliven

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Friterede oliven med ricotta
Jalapenos mayo
Derudover

Fremgangsmåde

Friterede oliven med ricotta

Rør ricotta sammen med oregano, chili, salt og peber. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden. Fyld hver oliven op med ricotta.

Kom æg i en skål og pisk dem sammen. Kom hvedemel i en anden skål og i en tredje skål kommes pankorasp i.

Rul først oliven i hvedemel, så æg og tilsidst pankorasp.

Hæld olie i en tykbundet gryde så det dækker bunden. Varm den langsomt op. Tjek om olien er varm ved at stikke en tandstik/træspyd i og hvis det syder og bobler rundt om, så er olien klar. Friter ca. 8 oliven ad gangen. De skal være gyldne. Det tager 30-45 sek.

Læg oliven på en tallerken med køkkenrulle.

Jalapenos mayo

Kom  jalapenos, lagen, æggeblommer, salt, peber og citronsaft op i et højt glas til en stavblender. Blend ingredienserne sammen til det begynder at blive lyst og luftigt. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens der fortsat piskes/blendes. Mayonnaisen skal være tyk og cremet. Smag til om der skal tilsættes mere salt. Stil mayonnaisen på køl indtil den skal serveres eller server den straks.

Server de friterede oliven et drys salt, jalapenos mayo og citronbåde. De smager bedst, når de lige er lavet. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar