Blondie med hindbær og ganache - Hindbærblondie med ganche

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blondie med hindbær og ganache

Blondie med hindbær og ganache – Opskrift på fudgy blondie med hvid chokolade, hindbær og ganache. Denne kage er så lækker og smager så skønt. Kagen består af en fudgy blondie, hvor der er hvid chokolade i dejen i stedet for mørk chokolade, som i en brownie, og hindbær. Ovenpå kagen er der et lækkert lag pisket chokolade ganache. Ganachen kan laves med enten mørk chokolade eller mælkechokolade. Kagen er pyntet med friske hindbær og revet chokolade.

Denne kage er perfekt at lave og servere til mange mennesker og det er også en kage, der nemt kan bages og pyntes dagen inden, den skal serveres. Selve blondien er lavet ud fra min opskrift på islagkage med citronblondie og parfait. Man kan sagtens lave denne blondie med både hindbær og citron, det smager super dejligt. Prøv også min opskrift på blondie med brombær. Rigtig god fornøjelse!

Blondie med hindbær og ganache

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Blondie med hindbær
Pisket ganache
Derudover

Fremgangsmåde

Blondie med hindbær

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Pisk mel i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen.  Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Kom hindbær i dejen. Bag kagen i ca. 35-40 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl.

Pisket ganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet.  Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt og lad det stå i 5 min. Rør i chokoladen i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Lad ganachen stå ved stuetemp. i 30 minutter. Hæld ganachen i et lavt fad eller en lav skål og kom husholdningsfilm over. Stil ganachen på køl i 1 time. Den skal være fast i konsistensen.

Kom ganachen i en skål og pisk den, så den bliver fast og luftig. Der må endelig ikke piskes for meget. Smør den piskede ganache på kagen og pynt med hindbær og revet chokolade. Server kagen. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

18 kommentarer
    1. Selve kagen kan sagtens fryses, men jeg ville vente med at komme ganachen på, til kagen er optøet. Ganachen bliver lidt mærkelig af at blive frosset ned 🙂 Rigtig god fornøjelse!

    1. Det bliver lidt tungt, når der også er ganache på 🙂 Men kagen kan sagtens spises med creme fraiche, hvis den laves uden ganache.

  1. Kan kagen bages dagen før den skal serveres? Ville pynte den inden servering 😁

Skriv en kommentar