Blondie med hindbær og ganache – Opskrift på fudgy blondie med hvid chokolade, hindbær og ganache. Denne kage er så lækker og smager så skønt. Kagen består af en fudgy blondie, hvor der er hvid chokolade i dejen i stedet for mørk chokolade, som i en brownie, og hindbær. Ovenpå kagen er der et lækkert lag pisket chokolade ganache. Ganachen kan laves med enten mørk chokolade eller mælkechokolade. Kagen er pyntet med friske hindbær og revet chokolade.
Denne kage er perfekt at lave og servere til mange mennesker og det er også en kage, der nemt kan bages og pyntes dagen inden, den skal serveres. Selve blondien er lavet ud fra min opskrift på islagkage med citronblondie og parfait. Man kan sagtens lave denne blondie med både hindbær og citron, det smager super dejligt. Prøv også min opskrift på blondie med brombær. Rigtig god fornøjelse!
Blondie med hindbær og ganache
Ingredienser
Blondie med hindbærFremgangsmåde
Blondie med hindbær
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.
Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Pisk mel i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen. Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Kom hindbær i dejen. Bag kagen i ca. 35-40 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl.
Pisket ganache
Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt og lad det stå i 5 min. Rør i chokoladen i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Lad ganachen stå ved stuetemp. i 30 minutter. Hæld ganachen i et lavt fad eller en lav skål og kom husholdningsfilm over. Stil ganachen på køl i 1 time. Den skal være fast i konsistensen.
Kom ganachen i en skål og pisk den, så den bliver fast og luftig. Der må endelig ikke piskes for meget. Smør den piskede ganache på kagen og pynt med hindbær og revet chokolade. Server kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Tænker du ikke at denne kage kunne egne sig fint til en bogstavkage?
Jo, det kan den sagtens bruges til 🙂
Hej Frederikke
Kan ganachen sprøjtes ud med sprøjtepose, eller skal den smøres?
Den kan sagtens sprøjtes ud med sprøjtepose 🙂
Hej Frederikke
Hvis jeg ønsker at lave den i en springform, hvilken størrelse vil passe bedst til? 🙂
Hvor meget er 750g piskefløde i dl sådan ca.
Hej Frederikke.
Kan kagen fryses?
På forhånd tak.
Mvh Karen
Selve kagen kan sagtens fryses, men jeg ville vente med at komme ganachen på, til kagen er optøet. Ganachen bliver lidt mærkelig af at blive frosset ned 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Kan jeg lave sætte ganach i køleskabet til imorgen og så piske den inden servering
Ja, det kan du sagtens 🙂
Kan kagen spises med creme fraiche til eller vil det blive for tungt?
Det bliver lidt tungt, når der også er ganache på 🙂 Men kagen kan sagtens spises med creme fraiche, hvis den laves uden ganache.
Kommer man de frosne hindbær direkte i kagen eller skal de tøes op inden? 🙂
De kommes bare i frosne 🙂
Hejsa
Min ganache skiller, hvad gør jeg forkert? Har jeg overpisket den?
Det kunne tyde på, at den er blevet pisket for længe 🙂
Kan kagen bages dagen før den skal serveres? Ville pynte den inden servering 😁
Den kan sagtens bages dagen før 🙂