Hjemmelavet hvidløgsolie – Opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie med langtidsbagte hvidløg. Denne hvidløgsolie er så nem at lave, og den består kun af 2 ingredienser: olivenolie og hvidløg. Hvidløg kommes i et ildfast fad og der hældes olivenolie udover. Herefter bages hvidløgene i olien, til de bliver gyldne, bløde og helt karamelliseret. Hvidløgene smager helt fantastisk og selve olivenolien får en vidunderlig smag af hvidløg.
Hvad kan jeg bruge hvidløgsolien til?
Selve olien, som smager dejligt af hvidløg, kan bruges som almindelig olie. Det kan bruges til at stege kød i, i salater, som dressing og mange andre lækre ting. Hvidløgene kan bruges til at smøre på ristet brød, drysset med salt og hakket tomat. De kan også bruges på et tapasbord, til pesto, i dressinger og i sammenkogte retter. Hvidløgene kan holde sig i op til 1-2 måneder opbevaret et tørt sted i en luftæt beholder.
Prøv at komme frisk timian eller rosmarin ved hvidløgene, det giver en skønt smag. Der kan også tilsættes friskhakket chili.
Det tager lidt tid at pille så mange hvidløg, men man kan sagtens købe dem, hvor de er pillede, så sparer man lige lidt tid. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet hvidløgsolie
Ingredienser
Fremgangsmåde
Hjemmelavet hvidløgsolie
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Pil hvidløgene og kom dem i et ildfast fad. Hæld olien på, så den dækker hvidløgene. Dæk med stanniol og bag i ovnen i ca. 1 time. eller indtil hvidløgene er gyldne og helt bløde.
Hæld hvidløgsolien på glas med tætsluttende låg og opbevar dem et tørt sted i op til 2-3 måneder. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hejsa, Du skriver opbevar et tørt sted! Så de behøver ikke at være på køl de 2-3 mdr?
Hej
Der ser SÅ lækkert ud
Hvilken olie bruger du?
Det er også meget lækkert! Jeg bruger olivenolie 🙂
Det var en ny smags oplevelse fra Frederikkes køkkenet.Tak for Webstedet.
Det er jeg meget glad for at høre 🙂