Hjemmelavet pasta – Grundopskrift på hjemmelavet frisk pastadej. Hjemmelavet frisk pasta er slet ikke så svært at lave selv. Alt du skal bruge for at lave pasta derhjemme er: Tipo 00 mel, salt, æg og evt. en pastamaskine. Det er så lækkert med hjemmelavet pasta og der findes jo så mange forskellige slags pastaer, som kan bruges til alle mulige forskellige pastaretter. Se alle mine opskrifter med pasta her.
Video af fremgangsmåde
Jeg har lavet en lille video, med fremgangsmåde til, hvordan jeg laver pasta. Videoen kan du se her. Måske den kan hjælpe til, at gøre det mere visuelt, da det godt kan være lidt svært at beskrive det, selvom det er ganske enkelt og nemt at lave hjemmelavet pasta.
Pastamaskine
Jeg bruger en pastamaskine, når jeg lavet hjemmelavet pasta, da jeg synes det fungerer bedst. Den pastamaskine jeg bruger kan købes lige her* (reklamelink). Pastamaskinen er super god kvalitet og til en rigtig god pris, da den holder i mange år. Den kan indstilles til at lave forskellige pastaer (fettuchine, spaghetti og også lasagneplader). Derudover kan man lave pappardelle og ravioli.
Pasta uden pastamaskine
Du kan sagtens lave pasta uden brug af pastamaskine. Dejen skal blot rulles ud med håndkraft ved hjælp af en kagerulle. Det tager lidt tid, men det kan sagtens lade sig gøre. Sørg for at brug durummel, så dejen ikke hænger fast i bordet eller klistrer til sig selv. Vend dejen indimellem, så den bliver godt rullet ud på begge sider.
Opbevaring af pasta
Når du har lavet pastaen, så skal den vendes med durummel, for at den ikke klistrer sammen til en stor pastabunke. Lad det ligge med melet på køkkenbordet til pastaen er tør. Herefter opbevares det i en lufttæt pose, som kan opbevares på køl i 3-4 dage. Selve pastedejen kan sagens holde sig på køl i 3-4 dage, men den kan også fryses ned i ca. 6 måneder.
Kogning af frisk hjemmelavet pasta
Denne type frisk hjemmelavet pasta skal koges al dente i rigeligt saltet vand. Jeg koger pastaen i ca. 3-4 minutter.
Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet pasta
Ingredienser
Hjemmelavet pastaFremgangsmåde
Hjemmelavet pasta
Bland mel og salt. Lav en bunke med melblandingen på køkkenbordet. Lav en fordybning i melet, ligesom en vulkan, og hæld æggene i fordybningen. Pisk æggene sammen med en gaffel og bliv ved med at piske, så melet bliver pisket med ind i æggene. Konsistensen skal være en tyk grød. Saml herefter dejen med hænderne og ælt så dejen på bordet indtil den er glat og er uden klumper. Det tager lidt tid.
Når du har æltet dejen til en klump pakkes den ind i husholdningsfilm og stilles på køl i 1 time.
Drys med en smule durummel på bordet og del dejen i 2. Rul den ene dej ud til den er aflang. Kør dejen igennem en pastamaskine. Jeg starter på niveau 6 og kører dejen et par gange. Så videre til niveau 5 og 4. Herefter folder jeg lige dejen med enderne ind til midten, ruller dejen fladt ud og kører igennem niveau 6 igen. Herefter kører jeg igen dejen igennem maskinen på niveau 5, 4, 3 og 2 indtil dejen er så tynd og elastisk, som jeg ønsker.
Så er dejen klar til at køres igennem maskinen for at blive til enten fettuchine, spaghetti eller den kan skæres ud til lasagneplader, eller til pappardelle. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Når pastaen er færdig drysses der med durummel, så pastaen ikke klistrer sammen.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand i ca. 3-4 min. afhængig af størrelse/tykkelse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar